Tuesday, 2 May 2017

ဂဏန္းခြက္ေပါင္း







ဂဏန္းေတြ ၀ယ္လာျပီး ခ်က္စားရတာလဲ ႐ိုးသလို ျဖစ္လာျပီမို႕လို႕ ဒီတခါေတာ့ ဂဏန္းသားေလးေတြရယ္ အ႐ြက္ေလးေတြရယ္ကို ဂဏန္းေပါင္းေလး လုပ္ျဖစ္သြားပါတယ္ စားလို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့အတြက္ ေပါင္းနည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ျပဳပ္ျပီးသား ဂဏန္းအသား - 200g
  • ဂဏန္းအခြံ ခပ္ႀကီးႀကီး - ၄ခု
  • တ႐ုတ္မုန္႕ညွင္းထုတ္ လွီးျပီးသား - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အလတ္ တလံုးစာ
  • ေဂၚဖီ လွီးျပီးသား - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အလတ္ တလံုးစာ
  • မံုလာဥနီ လွီးျပီးသား - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အလတ္ တလံုးစာ
  • က်ဴဆိုင္ လွီးျပီးသား - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တလံုးစာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၄မႊာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ၾကက္ဥ - တလံုး
  • ႏွမ္းဆီေမႊး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဂဏန္းမ်ားကို ေရေဆးျပီး ေပါင္းဇကာထဲ ထည့္ထားပါ
  • ေပါင္းအိုးေအာက္ခံအိုးကို ေရတ၀က္ေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႕ ေပါင္းခံဇကာကို အိုးေပၚတင္ကာ ၅မိနစ္ေလာက္ ေပါင္းေပးပါ
  • ဂဏန္းအသားမ်ား က်က္တာနဲ႕ဆယ္ျပီး အေအးခံထားပါ
  • ဂဏန္းအသား ေအးတာနဲ႕အခြံကို သပ္သပ္ခြာျပီး ဖယ္ထားပါ
  • က်န္ေသာအသားမ်ားကို အခြံအသား သတ္သတ္စီ ဖယ္လိုက္ကာ အသားကို ယူထားပါ
  • အသီးအ႐ြက္မ်ား ၾကက္သြန္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီးမွ ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးထားပါ
  • ေကာ္မွဳန္႕ကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ ေဖ်ာ္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္အျဖဴႏွင့္အနီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ႏွစ္ခ်က္သံုးခ်က္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည့္ျပီးေမႊလိုက္ပါ
  • တဆက္ထည္းမွဘဲ မံုလာဥနီကို အရင္ဆံုး မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ တ႐ုတ္မုန္႕ညွင္းႏွင့္ ေဂၚဖီကို မိနစ္၀က္ေလာက္ ထည့္ေမႊပါ
  • ဆား အရသာမွဳန္႕ႏွင့္ ဂဏန္းသားတို႕ကို႕ ထည့္ေမႊေပးပါ
  • အ႐ြက္မ်ား အရမ္းမႏြမ္းခင္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ က်ဴဆိုင္ႏွင့္ ႏွမ္းဆီေမႊးတို႕ထည့္ေမႊကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးကာ မီးပိတ္ျပီး အေအးခံထားပါ
  • ဂဏန္းခြက္ အခြံထဲကို ေၾကာ္ထားေသာ အသီးအ႐ြက္ေၾကာ္မ်ား ဖိထည့္ေပးပါ
  • အစာထည့္ထားေသာ ဂဏန္းခြက္မ်ားကို ေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္ရည္ထဲမွာ ခနေလး စိမ္ထားေပးလိုက္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ေပါင္းခံဇကာထဲ စီျပီးထည့္ေပးပါ
  • ေပါင္းအိုးေအာက္ခံအိုးထဲ ေရတ၀က္ေလာက္ ထည့္ကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႕ အစာသြတ္ထားေသာ ဂဏန္းကို ေပါင္းဇကာေပၚတင္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး ေပါင္းေပးပါ
  • ၅မိနစ္ခန္႕ ေပါင္းေပးျပီးတာနဲ႕ ဂဏန္းခြက္ေပါင္း ေမႊးေမႊးေလးကို အ႐သာ႐ွိစြာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment