Monday, 29 May 2017

ခရမ္းသီး မီးဖုတ္သုပ္




သတ္သတ္လြတ္ စားသူေတြအတြက္ အရမ္းကို လြယ္ကူျမန္ဆန္ကာ စားလို႕ေကာင္းလြန္းျပီး ထမင္းမိန္ေစမဲ့ ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ခရမ္းသီး - အလံုးႀကီးႀကီး တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ခရမ္းသီးကို မိုက္ခ႐ိုေ၀့သံုး ဇလံုထဲမွာ ထည့္ျပီး အဖံုးခပ္ဟဟအုပ္၍ မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲထည့္ျပီး ၄မိနစ္ခန္႕ ဖုတ္ေပးပါ
  • မီးေသြးမီးဖို သံုးပါက မီးေသြးမီးေပၚတင္ျပီး အျပင္ခြံ ကြ်မ္းတဲ့အထိ က်က္ေအာင္ ဖုတ္ေပးပါ
  • ဖုတ္ထားေသာ ခရမ္းသီးကို ဇလံုတခုထဲမွာ ေရထည့္ျပီး အခြံခြာထားကာ ခရမ္းသီးမွ ထြက္ေသာ အေစးမ်ား ထြက္ေအာင္ေဆး၍ ေရစစ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ 
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံုတလံုးထဲမွာ  ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကိုထည့္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အရသာ မ်ွတေအာင္ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ပဲဆီႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းနံ႕ သင္းပ်ံ႕ေနေသာ ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သတ္သတ္လြတ္ဟင္းတမယ္ ျပင္ေပးႏိူင္သလို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment