Monday 29 May 2017

ခရမ်းသီး မီးဖုတ်သုပ်



ဒီေန႔ေတာ႔ ခရမ္းသီးကို မီးဖုတ္ကာ သတ္သတ္လြတ္ေလး သုပ္ပါတယ္ သတ္သတ္လြတ္ စားသူေတြအတြက္ အရမ္းကို လြယ္ကူျမန္ဆန္ကာ စားလို႕ေကာင္းလြန္းျပီး ထမင္းကို ျမိန္ေစတဲ႔အတြက္ ခရမ္းသီး မီးဖုတ္သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခရမ္းသီး - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
  5. နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  6. ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
  8. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  10. ပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ခရမ္းသီးကို မိုက္ခ႐ိုေ၀့သံုး ဇလံုထဲမွာထည့္ျပီး အဖံုးခပ္ဟဟအုပ္၍ မိုက္ခ႐ိုေ၀့ မီးဖိုထဲ ထည္႔ေပးကာ ၄မိနစ္ခန္႕ ဖုတ္ေပးပါ
  • မီးေသြးမီးဖို သံုးပါက မီးေသြးမီးေပၚတင္ျပီး အျပင္ခြံ ကြ်မ္းတဲ့အထိ က်က္ေအာင္ ဖုတ္ေပးပါ
  • မီးဖုတ္ထားေသာ ခရမ္းသီးကို ဇလံုတစ္ခုထဲမွာ ေရထည့္ျပီး အခြံခြာထားကာ ခရမ္းသီးမွ ထြက္ေသာ အေစးမ်ား ထြက္ေအာင္ေဆး၍ ေရစစ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြ လွီးထားပါ 
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ  ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အရသာ မ်ွတေအာင္ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ပဲဆီႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းနံ႕ သင္းပ်ံ႕ေနေသာ ခရမ္းသီး မီးဖုတ္သုပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းတစ္မယ္ ျပင္ေပးႏိူင္သလို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment