Friday, 5 May 2017

၀က္သားလံုးေၾကာ္



အိမ္မွာ ၀က္သားဆိုတာ စားခဲတဲ့ အစာတစ္ခု ျဖစ္ပါတယ္ ဒါေပမဲ့ အခုရက္ထဲ ၾကက္သားေတြ စားရတာလဲ အာမေတြ႕ေလေတာ့ ၀က္သားဖက္လွည့္လို႕ ဟင္းျဖစ္ေအာင္ ခ်က္ရျပန္ပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ စားခ်င့္စဖြယ္ ေမႊးပ်ံ႕ေနတဲ့ ၀က္သားလံုး ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဝက္သား - အသားေကာင္းေကာင္း 350 g
  2. ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕မ႐ွိတစ္႐ွိ
  3. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  4. ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  8. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီးႏွစ္မႊာ
  9. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  10. ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  11. ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား သံုးပံုတစ္ပံု
  12. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  13. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ

ျပင္ဆင္ပံု

  • ဝက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ ခနစစ္ထားပါ
  • ျပီးမွ စဥ့္နီတံုး ေကာင္းေကာင္းေပၚမွာ ညွက္ေနေအာင္ ႏုတ္ႏုတ္စင္းေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီး အရည္ညွစ္ယူထားပါ
  • ၾကက္ဥကို အႏွစ္ဖယ္ထားျပီး အကာကို ျပင္ထားပါ
  • ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားေသာ အသားမ်ား ခ်င္းေထာင္းထားေသာ အရည္ ဆား င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ႏွမ္းဆီ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၾကက္သြန္နီ ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ ၾကက္ဥအကာတို႕ကို ဇလုံက်ယ္က်ယ္ တစ္ခုမွာ ထည့္ေပးျပီး သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • အေနေတာ္ ဒယ္အိုးတစ္လံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ျပီးမွ အရသာ နယ္ထားေသာ ၀က္သားကို အေနေတာ္ အလံုးေလးေတြ လံုးျပီးထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ မီးအရမ္း မမ်ားေအာင္ သတိထားပါ မီးအရမ္းမ်ားပါက အျပင္သားမ်ား အက်က္လြန္လြယ္ျပီး အထဲက မက်က္ဘဲ ေနတတ္ပါတယ္
  • ဝက္သားလံုးမ်ားကို အထက္ေအာက္ အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
  • ၀က္သားလံုးမ်ား ေရႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးကာ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္တို႕ျဖင့္ တြဲဖက္လို႕ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment