Friday, 5 May 2017

၀က္သားလံုးေၾကာ္





အိမ္မွာ ၀က္သားဆိုတာ စားခဲတဲ့ အစာတခု ျဖစ္ပါတယ္ ဒါေပမဲ့ အခုရက္ထဲ ၾကက္သားေတြ စားရတာလဲ အာမေတြ႕ေလေတာ့ ၀က္သားဖက္လွည့္လို႕ ဟင္းျဖစ္ေအာင္ ခ်က္ရျပန္ပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ စားခ်င့္စဖြယ္ ေမႊးပ်ံ႕ေနတဲ့ ၀က္သားလံုး ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဝက္သား - အသားေကာင္းေကာင္း 350g
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕မ႐ွိတ႐ွိ
  • ၾကက္ဥ - တလံုး
  • ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၂မႊာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား ၃စက္ခန္႕
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆီ - လိုသေလာက္

ျပင္ဆင္ပံု

  • ဝက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ ခနစစ္ထားပါ
  • ျပီးမွ စဥ့္နီတံုး ေကာင္းေကာင္းေပၚမွာ ညွက္ေနေအာင္ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ႏုပ္ႏုပ္ လွီးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုပ္ႏုပ္ လွီးေပးပါ
  • ခ်င္းကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီး အရည္ညွစ္ယူထားပါ
  • ၾကက္ဥကို အႏွစ္ဖယ္ထားျပီး အကာကို ျပင္ထားပါ
  • ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စဥ္းထားေသာ အသားမ်ား ခ်င္းေထာင္းထားေသာ အရည္ ဆား င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ႏွမ္းဆီ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ ၾကက္ဥအကာတို႕ကို ကိုဇလုံ က်ယ္က်ယ္တခုမွာ ထည့္ေပးျပီး သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • အေနေတာ္ ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ျပီးမွ အရသာ နယ္ထားေသာ ၀က္သားကို အေနေတာ္ အလံုးေလးေတြ လံုးျပီးထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ မီးအရမ္း မမ်ားေအာင္ သတိထားပါ မီးအရမ္းမ်ားပါက အျပင္သားမ်ား အက်က္လြန္လြယ္ျပီး အထဲက မက်က္ဘဲ ေနတတ္ပါတယ္
  • အထက္ေအာက္ အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
  • ၀က္သားလံုးမ်ား ေရႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးကာ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္တို႕ျဖင့္ တြဲဖက္လို႕ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။



No comments:

Post a Comment