Friday, 19 May 2017

သေဘၤာသီးေထာင္း




ဒီတခါေတာ့ ယိုးဒယားသီး သေဘၤာသီးေထာင္း စစ္စစ္ေလး ေထာင္းပါတယ္ အာေတြလ်ွာေတြ ဂြ်မ္းထိုးသြားေလာက္ေအာင္ စပ္လြန္းလို႕ အစပ္ႀကိဳက္တဲ့သူေတြအတြက္ အဆင္ေျပတဲ့ အသုပ္ေလးျဖစ္လို႕ သုပ္စားႏိူင္ေအာင္ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သေဘၤာသီးစိမ္း - အေနေတာ္ တလံုး
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ ၂၀ခန္႕
  • ေျမပဲေလွာ္ - အေစ့၂၀ခန္႕
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၇ေတာင့္ခန္႕ အစပ္ႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ
  • ထန္းလ်ွက္ခဲ - ကြမ္းသီးဆံအလံုးေလာက္ ၃ခဲ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ-  အမႊာႀကီးႀကီး ၄မႊာ
  • ငံျပာရည္အေနာက္ -၂မ်ဳိး 
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၃ေတာင့္ 
  • ခ်ယ္ရီရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁၀လံုးခန္႕
  • သံပုရာသီး - တျခမ္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • သေဘၤာသီးကို အခြံခြာျပီး အေျမွာင္း႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ ရေအာင္ျခစ္ထားပါ
  • ျခစ္ျပီးေသာ သေဘၤာသီးမ်ားကို သေဘၤာသီး အစိမ္းနံ႕မနံေအာင္ ေရမ်ားမ်ားနဲ႕ ေဆးျပီးေရစစ္ထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို တ၀က္စီ ျခမ္းထားပါ
  • ေျမပဲေလွာ္ကို မညက္တညက္ေထာင္းျပီး ဖယ္ထားပါ
  • င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ င႐ုတ္သီးအေျခာက္ႏွင့္ ပုဇြန္ေျခာက္ကို မညက္တညက္ ထည့္ေထာင္းပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို မညက္တညက္ ေရာေထာင္းပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို မညက္တညက္ ေရာေထာင္းပါ
  • ထန္းလ်ွက္ခဲကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီးမွ သေဘၤာသီးကို ထည့္ေထာင္းပါ
  • ေထာင္းေသာ က်ည္ေပြ႕ေပၚ မူတည္ျပီး သေဘၤာသီးကို ၾကည့္ေထာင္းပါ
  • ေက်ာက္က်ည္ေပြ႕ဆိုပါက ၁၀ခ်က္ အခ်က္၁၂ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းရင္ရျပီး သစ္သားက်ည္ေပြ႕ဆိုပါက အခ်က္ ၃၀ ေလာက္ေထာင္းေပးမွ အရသာ၀င္ပါတယ္
  • သေဘၤာသီး ေထာင္းတယ္ဆိုေပမဲ့ အရမ္းညက္ေနေအာင္ ေထာင္းစရာမလိုဘဲ ခပ္ဖြဖြေထာင္းလိုက္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊလိုက္ လုပ္ေပးရပါတယ္
  • ေထာင္းေနစဥ္ သံပုရာရည္ ညွစ္ထည့္ျပီး ပံုတြင္ျပထားေသာ ငါးငံျပာရည္၂မ်ဳိးကို ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းသာသာစီႏွင့္ ဆားပါ ထည့္ေပးပါ
  • သေဘၤာသီးေထာင္းျပီးပါက ပဲေတာင့္႐ွည္႐ွိရင္ ခ်ဳိးထည့္ျပီး ၅ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲ ထည့္ျပီး၅ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းေပးျပီးရင္ ဇြန္းႏွင့္ သမေအာင္နယ္ေပျပီး႐င္ ရပါျပီ
  • စားပြဲျပင္တဲ့အခါ ပန္းကန္ထဲသို႕ င႐ုတ္ဆံုကိုမျပီး အရည္မ်ားေရာ အဖတ္မ်ားပါ သြန္ခ်ျပီး ေျမပဲေထာင္း ျဖဴးေပးကာ ျပင္ဆင္ရပါမယ္
  • စပ္စပ္ေမႊးေမႊး ယိုးဒယား သေဘၤာသီးေထာင္းေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment