Wednesday, 17 May 2017

ဂဏန္းအုန္းႏို႕ မဆလာဆီျပန္







ပင္လယ္စာ အေရာင္းဆိုင္သြားတာ ဂဏန္း၂ေကာင္ထဲနဲ႕ တကီလိုေက်ာ္တာေတြေတြ႕ျပန္ေလေတာ့ မေနႏိုင္ဘဲ ၀ယ္လာခဲ့ျပန္တယ္ ဒီတခါေတာ့ မဆလာနံ႕သင္းေနတဲ့ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဂဏန္း  - တကီလိုေက်ာ္၂ ေကာင္ 
  • ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ
  • အုန္းႏို႕ - 250ml (ready made ဗူးကို သံုးထားပါတယ္ )
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ 
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ 
  • အခ်ဳိမွဳန္႕  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • မက်ည္းသီးမွည့္ - အနည္းငယ္ 
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု  
  • မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု

  1. ဂဏန္းမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အရင္ဆံုး ေရေႏြးပြက္ပြက္ ဆူေနတဲ့အထဲမွာ ၅မိနစ္ေလာက္ အေကာင္လိုက္ ျပဳပ္ေပးပါ 
  2. အေအးခံျပီး အျပင္ခြံႏွင့္အတူ အေပၚအခြံေအာက္မွ ပါးဟက္မ်ားႏွင့္ မလိုေသာ ေနရာမ်ားကို ဖယ္ေပးပါ
  3. ဂဏန္းကို ပက္လက္လွန္လိုက္ကာ ေရယက္ေသာ ဘတ္လတ္ေလးကို လွန္လိုက္ျပီး ကပ္ေၾကးႏွင့္ ညွပ္ကာ ဖယ္ေပးပါ
  4. ဂဏန္းကို ေမွာက္ခံုျပန္ထားျပီးပါက အေ႐ွ႕ဖက္မွာ မ်က္လံုးေနရာကို ကပ္ေၾကးႏွင့္ညွပ္ျပီး ဖယ္ေပးပါ
  5. အေပၚခြံကို လွန္ေပးျပီး ေအာက္ဖက္မွ ပါးဟက္ျဖဴျဖဴမ်ားကို ဖယ္ထုတ္ေပးပါ
  6. အားလံုး သန္႕စင္ေပးျပီးပါက ဂဏန္းမ်ားကို အေနေတာ္ ခုတ္ပိုင္းေပးကာ ဇလံုတလံုးထဲ ထည့္ေပးပါ
  7. သန္႕စင္ထားေသာ ဂဏန္းမ်ားကို ေႂကြဇလံုတခုထဲထည့္ျပီး ေပါင္းခံဇကာထဲ ထည့္ေပးပါ
  8. ေပါင္းအိုးေအာက္ခံအိုးထဲ ေရထည့္ကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  9. ေရဆူတာနဲ႕ ဂဏန္းထည့္ထားေသာ ေပါင္းဇကာကိုတင္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ ေပါင္းေပးပါ
  10. ဆား ငံျပာရည္ နႏြင္း အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ
  11. ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးေပးပါ
  12. င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ အုန္းႏို႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ
  13. မက်ည္းသီးမွည့္ကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ စိမ္ထားပါ
  14. ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
ခ်က္ျပဳတ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု

  1. ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
  2. အိုးပူလာတာနဲ႕ ဆီကိုထည့္ပါ
  3. ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
  4. ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အုန္းႏို႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ ငံျပာရည္တို႕ကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ 
  5. ျပီးတာနဲ႕ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲဂဏန္းကို ေျပာင္းထည့္ေပးပါ
  6. ထိုအိုးထဲကို ဆီသတ္ထားေသာ အုန္းႏို႕င႐ုတ္သီးဆီသတ္ကို ထည့္ေပးကာ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ ၃ခ်က္ေလာက္ ထည့္ေမႊပါ
  7. ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္၍ တည္ေပးပါ
  8. ေရမခမ္းခင္ မက်ည္းမွည့္ အရည္ထည့္၍ သမေအာင္ ေမႊေပးျပီး အရသာျမည္းကာ မဆလာ အုပ္ေပးပါ
  9. အရသာ လိုသလို ျပင္ေပး၍ ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္တာနဲ႕ဂဏန္းအုန္းႏို႕ မဆလာဟင္း ဆီျပန္ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment