Sunday, 21 May 2017

ပန္းင႐ုတ္ပြ အစာသြတ္








ပန္းင႐ုတ္ပြေတြ ၀ယ္လာျပီး ဘယ္လိုခ်က္ရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရင္းက အစာသြပ္ေလး စားခ်င္စိတ္ ေပၚလာတာနဲ႕ ၀က္သားကို ေတာက္ေတာက္စဥ္းျပီး အစာသြပ္ပါတယ္ ဘံုလံုသီး အစာသြပ္နည္း ေလးအတိုင္းမို႕လို႕ စားလို႕အရမ္းေကာင္းတဲ့အတြက္ အစာသြပ္နည္းေလး မ်ွေ၀ခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပန္းင႐ုတ္ အပြေတာင့္ - ၃ခု
  • ၀က္သား - 350g (ပန္းင႐ုတ္ပြ အႀကီးအေသးအေပၚ မူတည္ျပီး အသားကို လိုတိုး ပိုေလ်ွာ့ လုပ္ေပးပါ)
  • ေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္မ႐ွိတ႐ွိ
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း (တ၀က္ကို အသားအရသာစပ္ရန္ )
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တလံုး (အသားအရသာထဲထည့္ရန္)
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး (ဟင္းဆီသတ္ရန္)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၆မႊာ (တ၀က္ကို အသားအရသာထဲထည့္ပါ)
  • ၾကက္ဥ - တလံုး
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း ( တ၀က္ကို အသားအရသာစပ္ရန္ )
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း (အရသာစပ္ရန္)
  • ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. င႐ုတ္သီးကို ေရေဆးထားပါ
  2. င႐ုတ္သီးကို အညွာေအာက္နားမွ လက္တလံုးေလာက္ထားကာ ပံုပါအတိုင္း လွီးခ်ေပးပါ
  3. ပံုပါအတိုင္း အထဲမွ အေစ့မ်ားကို လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ဇြန္းဖင္ႏွင့္ ကေလာ္ထုတ္ေပးပါ
  4. ၀က္သားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ကာ ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ
  5. ၾကက္သြန္နီ ၂လံုးစလံုးကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  7. ၀က္သားကို နႏြင္းမွဳန္႕ ဆီ ဆား င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္ဥ အခ်ဳိမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ေကာ္မွဳန္႕တို႕ႏွင့္ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  8. အရသာနယ္ထားေသာ ၀က္သားကို င႐ုတ္သီးေတာင့္ထဲသို႕ ပံုပါအတိုင္း သြတ္ေပးပါ
  9. အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ေဇာက္နက္ေသာအိုးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  10. ဆီပူတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ကိုထည့္ကာ ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ေပးပါ 
  11. ၾကက္သြန္ႏြမ္းကာ ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီး အစာသြတ္ကို အစာမ်ား မထြက္ေအာင္ ေထာင္ရက္ထည့္ကာ ဆီသတ္ေပးပါ
  12. င႐ုတ္သီးဆီသတ္ထားတာ မကပ္ေစရန္ အိုးကိုအသာ လွဳပ္ေပးျပီး င႐ုတ္သီး တ၀က္သာသာ ျမဳပ္ေအာင္ ေရထည့္၍ ဆားႏွင့္အခ်ဳိမွဳန္႕ထည့္ျပီး င႐ုတ္သီးပြ ႏူးေအာင္ အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
  13. ပထမ တရည္နဲ႕မႏူးပါက ေနာက္ထပ္တရည္ ထပ္ထည့္ေပးကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးကာ ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  14. ဆီျပန္လာတာနဲ႕ ေမႊးျပီးအိေနကာ ေမႊးပ်ံ႕ျပီး အလြန္စားေကာင္းေသာ ပန္းင႐ုတ္ပြ အစာသြတ္ဟင္း ဆီျပန္ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment