Wednesday, 31 May 2017

မႈိ ပဲၾကာဇံ​ေၾကာ္​


အသားမစားခ်င္တဲ့ေန႕ေတြမွာ အခုလို ပဲၾကာဇံနဲ႕မွဳိအညိဳေလးေရာကာ ေၾကာ္စားရတာလဲ အရသာတမ်ဳိးေလးပါဘဲ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားရတာ ပိုျပီးအဆင္ေျပတဲ့့အတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


  • ၁နာရီခန္႕ေရျမဳပ္ေအာင္ စိမ္ထားေသာ ပဲၾကာဇံ - 100g
  • အေနေတာ္ လွီးထားေသာ မွဳိအညိဳ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း  ၂ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • အရသာမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
ျပင္ဆင္ရန္
  • ေရစိမ္ထားေသာ ၾကာဇံကို ေရစစ္ျပီး ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ သၾကားတို႕နဲ႕ေရာျပီးနယ္ထားေပးပါ
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ 

    •  
  • ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႕ ေမႊးလာပါက  လွီးထားေသာမွဳိ အရသာမွဳန္႕ထဲ့ျပီး အားလံုးကိုေရာကာ နဲနဲႏြမ္းေအာင္ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ၾကာဇံထဲ့ျပီး ေရာေၾကာ္၍ ၾကာဇံ ေပ်ာ့လာျပီဆိုတာနဲ႕ အားလံုးကို ေရာေမႊကာ အရသာျမည္းေပးပါ အရသာအေနေတာ္ဆိုရင္ ပဲၾကာဇံေၾကာ္ေလးရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment