Friday, 6 November 2015

ပုဇြန္ အသားခ်ဥ္


ပုဇြန္အသားခ်ဥ္ေလး လုပ္ျဖစ္လို႕ ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္ကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ အေရာင္အတြက္ food colur မသံုးထားလို႕ ျဖဴေနတယ္ ထင္ရေပမဲ့ စားရတဲ့အရသာကေတာ့ ပုဇြန္ခ်ဥ္အရသာအတိုင္း ထြက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုဇြန္ထုတ္ - 350g (အခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္ သန္႕စင္ျပီးပါက 160g ေလာက္ ခန္႕မွန္ေျခ က်န္ပါတယ္)
  • ခ်က္ျပီးသား ထမင္းအမာ - 200g (မနက္ ပုဇြန္ခ်ဥ္လုပ္မယ္ဆို ညထဲက ခ်က္ထားပါ)
  • ဆားၾကမ္း - 50g (အငံမႀကိဳက္လ်ွင္ 40g ေလာက္ဘဲထည့္ေပးပါ)
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပုဇြန္ထုန္ အေကာင္လိုက္ကို ေရေဆးျပီး ေခါင္းႏွင့္အခြံမ်ား ခြာေပးပါ
  2. ေၾကာမွ ခြဲျပီး အမည္းေၾကာင္းထုတ္က အဆီလံုး၀ မပါေစရန္ ေ႐ထပ္ေဆးေပးပါ
  3. ေရေဆးျပီ ပုဇြန္မ်ားကို ေရေျခာက္သြားေအာင္ paper towel ႏွင့္ ဖိဖိျပီး သုတ္ေပးပါ
  4. ေရေျခာက္တာနဲ႕ စဥ့္နီတံုး သန္႕သန္႕ေပၚမွာ ပုဇြန္မ်ားကို စဥ္းပါ
  5. စဥ္းျပီးတာနဲ႕ လက္ကို သန္႕ေအာင္ေရေဆးျပီး ေရအေျခာက္ခံကာ ပုဇြန္ႏွင့္ဆားကို နယ္ေပးပါ
  6. ဆားနယ္ျပီးတာနဲ႕ ထမင္းႏွင့္နယ္ေပးပါ
  7. ထမင္းႏွင့္ နယ္ျပီးတာနဲ႕ ငွက္ေပ်ာ႐ြက္႐ွိရင္ ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ႏွင့္ က်စ္ေနေအာင္ ထုတ္ျပီး သရည္ကြင္းႏွင့္ အထပ္ထပ္ စည္းေပးျပီး အေပၚကေန အေလးတခုခုႏွင့္ ဖိေပးထားပါ
  8. ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ မ႐ွိပါက  clean warp ႏွင့္ ၅ထပ္ေလာက္ က်စ္ေနေအာင္ ထုတ္ေပးပါ
  9. ထုတ္ျပီးတာနဲ႕ ဒုတ္ခြ်န္ခြ်န္ေသးေသးေလးျဖင့္ အေပါက္ေလးမ်ား လိုက္ထိုးေဖာက္ေပးပါ သြားၾကားထိုးတံဆို ပိုေကာင္းပါတယ္
  10. အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ပန္းကန္ျပား သန္႕သန္႕တခ်ပ္ေပၚမွာ ထုတ္ထားေသာ ပုဇြန္အသားထုတ္ကိုတင္ျပီး အေပၚမွ အရမ္းေလးေသာ ပစၥည္း တခုခုႏွင့္ ဖိထားပါ
  11. ဖိထားစဥ္ အရည္မ်ား ထြက္လာပါက သတိထားျပီး သြန္ေပးပါ
  12. ၃ရက္မွ ၄ရက္အတြင္ ခ်ဥ္လာတာနဲ႕ စားလို႕ရပါျပီ။
  13. ပုဇြန္ခ်ဥ္သုပ္နည္းေလးကိုေတာ့ တခါတင္ဖူးပါတယ္






1 comment:

  1. Thank you, Ma Ma Mar! It is useful!

    ReplyDelete