Monday 2 November 2015

၀က္သားလံုး ဆီခ်က္



ဒီနေ့တော့ ဝက်သားအသားတုံးလေး ဝယ်လာဖြစ်လို့ ဝက်သားလုံးလေး လုပ်ဖြစ်ပါတယ် ဒီတော့လဲ ဝကက်သားလုံးလေးတွေကို ဘာလုပ်စားရင် ကောင်းမလဲ စဉ်းစားရပြန်ပါတယ်။

ဒီတော့လဲ ဆီချက်ဆိုရင် ကြာဇံတွေ ခေါက်ဆွဲတွေနဲ့ လုပ္စားရတာ ရိုးလာတော့ အသားဘက်လေး လှည့်ပြီး  ၀ကျသားလုံး ဆီချက်လေးဘဲ လုပ်စားလိုက်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာကိုယ်တိုင် အိမ်မှာ ပြင်ဆင်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှေ၀လိုက်ပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

၀ကျသားကွိတျပွီးသား - 350 g
ပြောင်းကော်မှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
ဆီ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး ၂ဗူး
နှမ်းဖြူ - ထမင်းစားဇွန် သုံးဇွန်း
ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ၁၅မွှာ
ကင်းမွန်ငံပြာရည် - လဖက်ရည် အကြမ်းပန်းကန် တစ်လုံး
မြေပဲ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ခွက် တစ္ဗူး
ကြက်သွန်မိတ် - အနည်းငယ်
ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
ကြက်သားမှုန့် - လိုသလောက် သုံးပေးပါ

၀ကျသားအရသာနယျရနျ

၀ကျကွိတျသားကို ဆားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က် 
ပြောင်းကော်မှုန့် ထမင်းစားဇွန်း တဇွန်း
ကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ၀က်တို့နှင့် ရောနယ်ပြီး နာရီဝက်လောက် နှပ်ထားပေးပါ။


ကြက်သွန်ဖြူနှင့် နှမ်းကြော်ရန်

ကြက်သွန်ဖြူ အမွှာကြီးကြီး ၁၅မွှာလောက်ကို မညက်တညက်ထောင်းထားပါ
ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီကိုထည့်ပြီး ဆီပူလာတာနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူထောင်းကို ထည့်ကြော်ပါ
ကြော်နေစဉ် အဆက်မပြတ်မွှေပေးပြီး ရွှေဝါရောင် သန်းလာတာနဲ့ ကြက်သွန်ကြော်များကို ဆယ်ပြီးအအေးခံထားပါ
ကြက်သွန်ကြော်ထားသော ဆီအိုးကို မီးဖိုပေါ်မှ ဖယ်ပေးပြီး ဆီပူပူထဲကို နှမ်းများထည့်ပြီး ကြော်ပေးကာ ရွှေဝါရောင်လေး သန်းလာတာနဲ့ ဆယ်ပေးထားပါ

၀ကျသားလုံး ပြုပ်ရန်

၀ကျသားကွိတျသားကို ပြောင်းကော်မှုန့် ကြက်သားမှုန့် ဆားနှင့်နယ်ကာ ကွမ်းသီးဆံ အလုံးလောက်လေးတွေ လုံးထားပါ
ဇောက်နက်သော အိုးထဲမွာ ရေ 4 cupsကို ထည့်ပေးပြီး ဆူအောင်တည်ပေးပါ
 ရေပွက်ပွက် ဆူလာတာနဲ့ ၀ကျသားလုံးမြားကို ထည့်ပြုပ်ပေးပါ 
အချိန် ၄မိနစ်လောက် ပြုပ်ပေးပြီး ဆယ္ကာ ရေစစ်ထားပါ   
၀ကျသားလုံးမြား အေးသွားပါက ခပ်သေးသေးလေးတွေ လွီးထားပါ
မြေပဲကိုလှော်ပြီး အခြံခြ်တ္ကာ မညက်တစ်ညက် ထောင်းထားပါ
ကြက်သွန်ဖြူကြော် နှမ်း ကြော်ပြီးသားကို ပြင်ထားပါ
ကြက်သွန်မိတ်ကို ရေဆေးပြီး ခပ်သေးသေး လွီးထားပါ
ငံပြာရည်နှင့် အရသာမှုန့်ကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ

တပွဲစာပြင်ရန်

လှီးထားသော ၀ကျသားလုံးမြားကို တပွဲစာယူပြီး ဇကာထဲထည့်ကာ ရေနွေးထဲ ခနလေးစိမ်ပြီး ပြန်ဆည်ကာ ရေစစ်ပြီး ပန်းကန်ထဲ ထည့်ပေးပါ
၀ကျသားလုံး ထည့်ထားသော ပန်းကန်ထဲသို့ ကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ၀က် မြေပဲမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း တဇွန်း နှမ်းဆီချက် ထမင်းစားဇွန်း ၂ဇွန်းခွဲ ငံပြာရည် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ၀က္သာသာ ကြက်သွန်ဖြူ ဆီချက်အဖတ် နှစ်သက်သလောက် ကြက်သွန်မိတ် နှစ်သက်သလောက်ထည့်ပြီး အရသာနယ်ပေးပါ
အရသာ နယ်ပြီးတာနဲ့ မြည်းပေးကာ လိုသလိုပြင်ပြီး နှစ်သက်ရာ အချဉ်တို့နှင့် တွဲဘက်ပြီး ဝက်သားလုံး ဆီခ်က္ကို စားနိူင်ရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment