Wednesday, 11 November 2015

ဆိတ္သားေၾကာ္ မြမြေလး


ဆိတ္သားေၾကာ္ မြမြေလး စားခ်င္တာနဲ႕ ေဈးအင္မတန္ႀကီးတဲ့ ဆိတ္သားကို အရသာနယ္ကာ အေျခာက္လွန္းျပီး ေၾကာ္ထားလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဆိတ္သား အသားအေျမွာင္း အေကာင္းဆံုးအတံုး - 1kg
  • ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၂ျပားေထာင္းထားပါ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆိတ္သားကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ေရစင္ေအာင္သုတ္ကာ လက္၂လံုးစာေလာက္ အ႐ွည္အေျမွာင္းေလးမ်ား တံုးထားေပးပါ
  • တံုးထားေသာ ဆိတ္သားမ်ားကို  ၾကက္သားမွဳန္႕ နႏြင္း ခ်င္း သံပုရာရည္တို႕ႏွင့္ နယ္ထားျပီး ေရခဲေသတၲာ ေအာက္ထပ္ထဲမွာ တညေလာက္ ထားေပးပါ 
  • ညသိပ္မထားဘဲ ခ်က္ျခင္းေနလွန္းလဲ ရပါတယ္
  • ဆိတ္သားကို ေဇကာတခ်ပ္ထဲမွာ ျဖန္႕ထည့္ျပီး ေနပူပူမွာ လွန္းေပးပါ
  • ပထမ တရက္လွန္းထားစဥ္ ေန႕လည္ေလာက္မွာ ေနာက္တဖက္ကို လွန္ျပီး ဆက္လွန္းေပးပါ
  • ေနာက္ေန႕ ေန႕တ၀က္ေလာက္လွန္းျပီး ေၾကာ္လို႕ရပါျပီ
  • ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူလာက မီးကို အနည္းငယ္ေလ်ာ့ျပီးမွ ဆိတ္သားေျခာက္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • တဖက္က ေ႐ႊ၀ါေ႐ာင္သန္းလာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • က်န္တဲ့တဖက္လဲ ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ႂကြတ္ႂကြတ္မြမြေလးနဲ႕ အရသာ႐ွိတဲ့ ဆိတ္သားေၾကာ္ေလးရပါျပီ။
  • ဤနည္းအတိုင္း သိုးသား အမဲသားတို႕ကို ေၾကာ္ႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment