Monday, 23 November 2015

ပင္လယ္စာ ဟင္းခ်ဳိရည္


ဒီလိုအခ်ိန္ဆို ပင္လယ္စာအစံု ေရာျပီးသားေလးေတြ အရမ္းေပါပါတယ္ အရင္တကီလိုကို $13 ေလာက္ေရာင္းရင္ အခုလို အခ်ိန္မ်ဳိးမွာ $8 ေလာက္နဲ႕ ရတတ္ပါတယ္။

ပင္လယ္စာအစံုကို စပါးလင္ႏိူင္ႏိူင္နဲ႕ ျပဳပ္ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ ဒီအတိုင္း ေသာက္ရတာကို သေဘာက်မိပါတယ္ ျမန္မာျပည္မွာ ခ႐ုျပဳပ္ျပီးေသာက္တဲ့ အရသာလိုဘဲမို႕ ျပဳပ္နည္းေလးလြယ္ကူေပမဲ့ မသိေသးသူေတြအတြက္ မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္း

  • ေရေဆးသန္႕စင္ထားေသာ  ပင္လယ္စာမ်ား - 450g
  • စပါးလင္ -၂ပင္
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံုမ႐ွိတ႐ွိ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အနည္းငယ္
  • သံပုရာသီး - တစိတ္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ပင္လယ္စာမ်ား ဆား ၾကက္သားမွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ေပးပါ
  • စပါးလင္အ႐ြက္မ်ားကို ထံုးျပီး အရင္းပိုင္းကို ထုျပီးထည့္ေပးပါ
  • ေရကို အရင္ဆံုး ျမဳပ္တယ္ဆို႐ံုေလးထည့္ျပီး အသားမ်ား မာသြားေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပဳပ္ထားေသာ ေရမခမ္းခင္ ေနာက္ထပ္ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး ၂လံုးနီးပါးစာထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္တည္ေပးပါ
  • ေရသံုးမိနစ္ေလာက္ ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
  • အၾကာႀကီး ေရဆူေအာင္တည္စရာမလိုဘဲ သံုးမိနစ္ေလာက္ဆူျပီးတာနဲ႕ စားပြဲျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ
  • ဟင္းရည္ပန္းကန္ထဲ င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္နီႏွင့္ သံပုရာရည္ထည့္ကာ ဟင္းရည္ပူပူ ေမႊးေမႊးေလး ေသာက္သံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment