Wednesday, 25 November 2015

နာနတ္ယို ေမႊးေမႊးေလး





ဒီတခါေတာ့ နာနတ္သီး ယိုထိုးနည္းေလး မ်ွေ၀ေပးပါမယ္ အခ်ဳိအခ်ဥ္အရသာ အေနေတာ္ေလးေပမဲ့ အခ်ဳိအရမ္းမႀကိဳက္ရင္ သၾကားနည္းနည္းေလွ်ာ့ျပီး ယိုထိုးႏိူင္ပါတယ္ အုန္းသီးမွဳန္႕ကို အစိုထည့္ျပီး ယိုထိုးႏိူင္သလို အုန္းသီးမွဳန္႕ အေျခာက္ကိုလဲ သံုးႏိူင္ပါတယ္ မာမာကေတာ့ အုန္းသီးမွဳန္႕ အေျခာက္မွဳန္႕ကို သံုးျပီး ယိုထိုးထားပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • နာနတ္သီးအမွည့္ - အခြံခြာျပီးသား  1000g
  • အုန္းသီးမွဳန္႕ အေျခာက္ 200g
  • သၾကားအျဖဴ - 100g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ပ်ားရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၂ဇြန္း


ျပင္ဆင္ပံု

  1. နာနတ္သီးကို အခြံခြာျပီး မ်က္ေစ့ေပါက္ေလးမ်ားထုတ္ကာ သရက္သီးေပါက္သလို ေပါက္ျပီး အစိတ္ေလးမ်ား ရေအာင္လွီးေပးထားပါ 
  2. အုန္းသီးမွဳန္႕ သၾကား ဆား ပ်ားရည္တို႕ကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
  3. ေဇာက္နက္ျပီး ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ နာနတ္သီးႏွင့္နာနတ္သီးမွ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား ဆား သၾကား အုန္းသီးမွဳန္႕ ပ်ားရည္တို႕ကိုထည့္ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင့္ အဆက္မျပတ္မျပတ္ ေမႊေပးပါ
  4. ေမႊေနရင္း နာနတ္သီးမွ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားခမ္းကာ သၾကားႏွင့္ ပ်ားရည္တို႕ ေပါက္ေစးက်လာကာ အေရာင္ပါ တျဖည္းျဖည္း ညိဳလာျပီး နာနတ္ယိုနံ႕သင္းလာပါလိမ့္မယ္
  5. ေရလဲခမ္း နာနတ္ယိုနံ႕လဲ ေမႊးလာျပီဆိုတာနဲ႕ မီးပိတ္ အေအးခံျပီး ခ်ဳိခ်ဥ္အရသာေကာင္းတဲ့ နာနတ္ယိုကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

1 comment: