Wednesday, 11 November 2015

ငါး သီးစံုခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္


ၾကက္သားအစား ငါးကိုအစားထိုးျပီး ေၾကာ္ထားတဲ့ ငါးသီးစံု ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္နည္းေလး မွ်ေ၀ရင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေလး ပို႕ခဲ့ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္လုပ္ကာ ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ဘာဆာငါး - 150g
  • အတံုးေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ - ၁၀ခက္
  • ေလးစိပ္ စိတ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  • အ႐ွည္လိုက္ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာ ပဲသီး - ၁ုေတာင့္
  • တလက္မစီေလာက္ လွီးထားေသာ တ႐ုတ္နံနံ - ၂ပင္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ခ်ယ္ရီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅လံုး
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း (ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ရန္ )
  • သစ္႐ြက္ဆီ လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုးတလံုး( ငါးေၾကာ္ရန္ )
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
  1. ငါးကို တန္ပူရာမွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္းတဇြန္း ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ ခပ္ျပစ္ျပစ္ နယ္ထားပါ
  2. ဆီကို အပူေပးျပီး ငါးကို ဇြန္းႏွင့္ခပ္ျပီး တတံုးျခင္းေၾကာ္ေပးပါ
  3. ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာလွ်င္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အသားမ်ားကို အဆင္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားေပးပါ
  • ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
  • မိနစ္၀က္ျပည့္တာနဲ႕ ပန္းေဂၚဖီ မံုလာဥနီ ႏွင့္ပဲသီးတို႕ကို ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာငါး ဆား သၾကား ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့တို႕ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ခ်ိန္ တမိနစ္ေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ တ႐ုတ္နံနံတို႕ ထည့္ေမႊေပးျပီး ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္ အစိမ္းေၾကာ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment