Wednesday 11 November 2015

ငါး သီးစံုခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္


ဒီေန႔ေတာ႔ ထမင္းစားလို႔ ျမိန္ေစမဲ႔ ၾကက္သားအစား ငါးကိုအစားထိုးျပီး ေၾကာ္ထားတဲ့ ငါးသီးစံု ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္နည္းေလးကို ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဘာဆာငါး - 150 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  4. ပန္းေဂၚဖီ - ဆယ္ခက္
  5. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  6. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  7. ပဲသီး - သံုးေတာင့္
  8. တ႐ုတ္နံနံ - ႏွစ္ပင္
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  10. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  11. တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. ခ်ယ္ရီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ငါးလံုး
  13. ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  14. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း (ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ရန္ )
  15. ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူးခြဲ ( ငါးေၾကာ္ရန္ )

ငါးအရသာနယ္ရန္
  1. ငါးကိုရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္လုပ္ကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  2. ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ငါးကို တန္ပူရာမွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ ခပ္ျပစ္ျပစ္ေဖ်ာ္ျပီး နယ္ထားပါ
  3. ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  4. ဆီပူလာတာနဲ႔ ငါးကို ဇြန္းႏွင့္ခပ္ျပီး တစ္တံုးျခင္း အိုးဆန္႔သေလာက္ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  5. ငါးေၾကာ္ေလးမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာလွ်င္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အတံုးေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
  • ပန္းေဂၚဖီကို ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  •  ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အ႐ွည္လိုက္ လွီးထားပါ
  • ပဲသီးကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး တစ္လက္မစီေလာက္ လွီးထားပါ
  • လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အသားမ်ားကို အဆင္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားေပးပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အ့ပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
  • မိနစ္၀က္ျပည့္တာနဲ႕ ပန္းေဂၚဖီ မံုလာဥနီ ႏွင့္ပဲသီးတို႕ကို ထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာငါး ဆား သၾကား ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့တို႕ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ခ်ိန္ တစ္မိနစ္ေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ တ႐ုတ္နံနံတို႕ ထည့္ေမႊေပးျပီး ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္ အစိမ္းေၾကာ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment