Tuesday, 24 November 2015

ပင္လယ္စာ ခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္



အခုရက္ထဲ စားျဖစ္ေနတဲ့ ပင္လယ္စာေလးေတြထဲက ဒီေန႕ေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္ျဖစ္လို႕ သုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ပင္လယ္စာတို႕သဘာ၀ အစံုပါတဲ့အတြက္ တခ်ဳိ႕က အနံ႕ကို မႀကိဳက္ၾကပါဘူး မာမာကိုယ္တိုင္လဲ အနံ႕ရရင္ မႀကိဳက္လို႕ ပင္လယ္စာအစံုရဲ႕ အနံ႕ေပ်ာက္ေအာင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ စပါးလင္ ခ်င္းတို႕နဲ႕ ေသေသခ်ာခ်ာ ျပဳပ္ျပီးမွ သုပ္ထားတာမို႕ ျပဳပ္နည္း သုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။


တပြဲစာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ပင္လယ္စာအစံု ျပဳပ္ရန္

  • ပင္လယ္စာအစံု - 350g
  • ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၃ျပား (အခြံခြာျပီး လွီးထားပါ)
  • စပါးလင္ - တပင္ တလက္မသာသာ (လွီးျပီး ထုထားပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ (အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ)
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အရင္ဆံုး ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ေရ တ႐ုတ္ဟင္းေရေသာက္ပန္းကန္လံုး ၂လံုးစာႏွင့္ စပါးလင္ ခ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆားတို႕ထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္ိည္ပါ
  • ေရကို ၁၅မိနစ္ေလာက္ေပးဆူေစျပီးမွ ပင္လယ္စာမ်ားကို ထည့္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ ၄မိနစ္ေလာက္ ဆူျပီးတာနဲ႕ ဇကာတခုထဲသြန္ခ်ျပီး စပါးလင္ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ဖယ္ထားပါ

အသုပ္သုပ္ရန္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္သြန္နီ - ဥၾကီးၾကီး တဥ (ပါးပါးလွီးပါျပီး ေရေဆးကာ စစ္ထားေပးပါ)
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး  - အေနေတာ္ ၃လံုး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၃ေတာင့္ ( ပါးပါးလွီးထားပါ)
  • နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္ (အေနေတာ္ လွီးထားပါ)
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမ္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ 
  • သံပုရာသီး - တစိတ္


ျပင္ဆင္ပံု
  • ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တလံုးထဲမွာ ျပဳပ္ထားေသာ ပင္လယ္စာမ်ား ၾကက္သြန္နီ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း  ငံျပာရည္ ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ ဆီခ်က္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နံနံပင္တို႕ႏွင့္အတူ သံပုရာ႐ည္ညွစ္ျပီး ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • နယ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး  လိုသလိုျပင္ကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ ပင္လယ္စာ အစံုသုပ္ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment