Sunday, 29 November 2015

ၾကက္သား ပ်ားရည္ေၾကာ္


ၾကက္သားနဲ႕ပ်ားရည္ေၾကာ္ရတာ စားလို႕ေကာင္းသေလာက္ ေၾကာ္ရတာေတာ့ နည္းနည္းေလး လက္၀င္ပါတယ္ မီးအခ်ိန္အစ ေတာ္ေတာ္ေလး သတိထားရျပီး မီးမ်ားတာနဲ႕ ပ်ားရည္အခ်ဳိအရသာေၾကာင့္ မည္းမည္းႀကီး ျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္။

မီးနည္းလြန္းရင္လဲ ေတာ္ေတာ္နဲ႕အတြင္းသားက မက်က္နိုင္ျပန္ပါဘူး ဒါေၾကာင့္မို႕ မာမာေၾကာ္တဲ့နည္းကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ေပါင္ရင္းသား - ၄တံုး
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ပ်ားရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တလံုးခြဲ
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
  1. ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ paper towel ႏွင့္ ေျခာက္ေအာင္ သုပ္ပါ
  2. နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား ပ်ားရည္တို႕ႏွင့္ အရသာ၀င္ေအာင္ ဆုပ္ဆုပ္နယ္ေပးပါ
  3. ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ထပ္မွာ တည သို႕မဟုတ္ ၅နာရီေလာက္ ထားေပးပါ
  4. ေရခဲေသတၱာထဲမွာ မထားခ်င္လဲ ခ်က္ျခင္းေၾကာ္ႏိူင္ပါတယ္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆီကို မီးအားျပင္းျပင္းနဲ႕ အပူေပးလိုက္ပါ
  • ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ မီးကို အလယ္ေလာက္ထိေလ်ွာ့ျပီး အေငြ႕ျငိမ္ေအာင္ ထားလိုက္ပါ
  • ဆီအေငြ႕ျငိမ္ေတာ့မွ ၾကက္သားကို တတံုးျခင္း ဆန္႕သေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • အရည္ခြံမ်ား မည္းမသြားေစရန္ မၾကာမၾကာ လွန္လွန္ေပးျပီး တဖက္ကို ၃မိနစ္ေလာက္ဘဲ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ကာ မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲမွာ တမိနစ္ဆီ ၂ခါ ၃ခါေလာက္ ဟိုဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးျပီး ထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ တြဲျပီး စားႏိူင္တဲ့ ၾကက္သားပ်ားရည္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment