Sunday, 29 November 2015

ပဲပင္ေပါက္ေဖာက္နည္း အဆင့္ဆင့္











၂၀၁၃ခုႏွစ္က ပဲပင္ေပါက္ ေဖာက္နည္း တခါတင္ေပးဖူးပါတယ္ ပဲပင္ေပါက္ ေဖာက္ရတာ အရမ္းကိုလြယ္လြန္းျပီး အိမ္မွာေဖာက္တဲ့ ပဲပင္ေပါက္က ပိုျပီးစားရတာ ေကာင္းျပီး သန္႕သန္႕ျပန္႕ျပန္႕ စားရတာမို႕ ေဖာက္ၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

အရင္တခါ တင္တုန္းက အပင္ေပါက္လာတာနဲ႕ အခြံေတြကို ေရေဆးျပီးခြ်တ္တဲ့ နည္းေလးတင္ေပးထားတာပါ အခုတေခါက္ေတာ့ အခြံေတြကို ေရမေဆးဘဲ ခြ်တ္တဲ့နည္းေလးက ပိုျပီးလြယ္လို႕ ဒီနည္းကို ျပန္ျပီးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပဲပင္ေဖာက္ပံု အဆင့္ဆင့္

  • ပဲေစ့ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တဗူးကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ပဲမ်ားပြလာေအာင္ တညသိပ္ ေရစိမ္ထားေပးပါ
  • ေနာက္ေန႕မနက္ ပဲေစ့မ်ား ပြလာပါက အေပါက္ ခပ္စိပ္စိပ္ပါျပီး ေဇာက္နက္ေသာ ဇကာထဲ သြန္ခ်ကာ ဇကာအေပၚမွ အုပ္ျပီးထားေပးပါ
  • သတိရရင္ ရသလို ေရေလာင္းေပးႏိုင္ေစရန္  ေဘဇင္နားတြင္ထားျပီး ေရေလာင္းေလာင္းေပးပါ
  • ဒုတိယေျမာက္ေန႕မွာ အပင္ေလးမ်ား စထြက္လာျပီး တတိယေန႕မွာ အပင္ေတာ္ေတာ္ေလး ႐ွည္လာပါလိမ့္မယ္
  • ေရကို မၾကာမၾကာ ေလာင္းေပးျပီး အဖံုးအုပ္ထားပါက အပင္ထြက္ႏူံး ပိုျမန္ပါတယ္
  • တတိယေျမာက္ ေန႕လည္ေလာက္ဆို ဇကာအေပၚကို ေမာက္တက္လာပါက ဗန္းက်ယ္က်ယ္ တခုထဲကို လက္တဆုတ္စာ စြဲယူျပီး ေအာက္ေျခအျမစ္မ်ားကို ကပ္ေၾကးျဖင့္ ညွပ္ခ်ျပီး အပင္မ်ားကို ထည့္ေပးပါ
  • အျမွစ္မ်ား မဖယ္ခ်င္လဲ ဒီအတိုင္း ဗန္းက်ယ္က်ယ္ထဲ ထည့္ကာ ပဲပင္မ်ားကို ဖြလိုက္ ခါလိုက္လုပ္ကာ ယူေပးပါ
  • အပင္မ်ားကို လက္ႏွစ္ဖက္ျဖင့္ ဖြဖြေပးျပီး အခြံမ်ားကို ခါခ်ေပးသလို ျဖစ္ျပီး အခြံမ်ား ေအာက္ဖက္မွာ က်န္ခဲ့ပါလိမ့္မယ္
  • အျမွစ္ႏွင့္ အခြံမ်ားကို လႊင့္ျပစ္ပါ
  • ပဲပင္ေပါက္ ကုန္တဲ့ထိ ထိုနည္းအတိုင္း လုပ္ေပးပါက ပဲအခြံခြ်တ္ရတာ ပိုျပီးျမန္ပါတယ္။





No comments:

Post a Comment