Saturday, 21 November 2015

ေထာပါတ္ထမင္း ေမႊးေမႊးေလး



ဒီေန႕ေတာ့ ရသာစံု ေထာပါတ္ထမင္း အလြယ္ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးပါမယ္ ဟင္းမလိုေလာက္ေအာင္ကို စားေကာင္းတဲ့ ထမင္းမို႕လို႕ ခ်က္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

သံုးေယာက္စာအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ေရေဆးထားေသာBasmati ဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး
  • ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ဓါးျပားရိုက္ထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
  • သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - တလက္မ
  • ေလးညွင္း - ႏွစ္ပြင္႔
  • ဖာလာ - ႏွစ္ခု
  • ကရေဝးရြက္ - သံုးရြက္
  • စပ်စ္သီးေျခာက္ -  လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တ၀က္သာသာ
  • အတံုးေလးမ်ား လွီးထားေသာမံုလာဥနီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလံုး
  • ေထာပတ္ - 30 g 
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္(သို႔) သၾကား ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး ေျခာက္ဗူး

  • ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု

  • ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေထာပတ္ကိုအပူေပးျပီး ေပ်ာ္လာပါက သစ္ဂ်ပိုးေခါက္
    ကရေဝးရြက္ ဖာလာႏွင္႔ေလးညွင္းပြင္႔တို႔ကို ေလးငါးခ်က္ေလာက္
    ဆက္တိုက္ေမႊျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  •  ျပီးမွၾကက္သြန္ျဖဴ နီကိုအရင္ဆံုး မိနစ္ဝက္ေလာက္ဆီသတ္ေပးပါ 
  • ေနာက္ဆံုးမွ မံုလာဥနီႏွင္႔စပ်စ္သီးေျခာက္္ တို႔ထဲ႔ကာ တမိနစ္ေလာက္ဆီသတ္ေပးပါ
  • အားလံုးဆီသတ္ျပီးပါက ေရေဆးထားေသာ ဆန္အိုးထဲသို႔ ဆီသတ္ထားေသာ ပစၥည္းမ်ားထဲ႔ေပးပါ
  • သီးစံုဆန္အိုးထဲသို႔ ေရ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ဆားႏွင္႔ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ထဲ႔ကာ ႐ိုး႐ိုးထမင္းခ်က္သလိုဘဲ ထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႕ ခ်က္ေပးပါ
  • ထမင္းက်က္ပါက အရသာေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ေထာပါတ္ထမင္းကို ရပါျပီ
  • ၾကက္သားဟင္း ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ဳိတို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီးစားပါက နတ္သုဒၵါအလား ေကာင္းလြန္းပါတယ္။




No comments:

Post a Comment