Friday, 27 November 2015

စပ္စပ္ေမႊးေမႊး င႐ုတ္သီးဆားေထာင္း


ခ်ဥ္ရည္ဟင္း တမယ္ခ်က္တိုင္း မပါမျဖစ္တဲ့ င႐ုတ္သီးဆားေထာင္းေလး ေထာင္းျဖစ္တာမို႕ င႐ုတ္သီးဆားေထာင္း ေထာင္းနည္း အမ်ဳိးမ်ဳိးေတြထဲက ဒီတခါ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕နဲ႕ ေထာင္းျဖစ္တဲ့ နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၉မႊာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  2. င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆီတို႕ျပင္ထားပါ
  3. အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴကို င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ မညက္တညက္ေထာင္းပါ
  4. ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆားတို႕ထည့္ျပီး ၁၅ခ်က္ေလာက္ေထာင္းေပးပါ
  5. ပန္းကန္တခုထဲေျပာင္းျပီး င႐ုတ္သီးဆားေထာင္းကို ဆီစိမ္ေပးျပီး လိုက္ဖက္တဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းနဲ႕ တြဲဘက္ျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။



No comments:

Post a Comment