Thursday, 19 November 2015

ခ်ဥ္ေပါင္ထမင္းသုပ္


ေႏြဦး၀င္ကာစ ထမင္းစားေလးက ပ်က္ခ်င္ခ်င္မို႕ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ေၾကာ္နဲ႕ ထမင္းသုပ္စားလိုက္တာ အင္မတန္ ခံတြင္းလိုက္တဲ့ ထမင္းသုပ္တပြဲ ျဖစ္ခဲ့တာမို႕ သုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ သုပ္ဖို႕ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ကိုေတာ့ အ႐င္ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းအတိုင္းဘဲ ေၾကာ္ထားျပီး ထမင္းနဲ႕ေရာနယ္ကာ အငံအစပ္ပိုျပီးႀကိဳက္ရင္ေတာ့ ငါးပိရည္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ထပ္ထည့္ျပီး သုပ္ႏိူင္ပါတယ္။

ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အ႐ိုးသင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္အနီ - ဇကာအလတ္ တလံုး
  • ျပဳပ္ျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ မွ်စ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္ တလံုးစာ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ ၃၀ခန္႕
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • အေနေတာ္စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
  • င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို မညက္တညက္ေထာင္းထားပါ
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင့္မွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
  • ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ကို တမိနစ္ေလာက္ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ကို ထည့္ျပီးေမႊပါ
  • ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ ေက်လာတာနဲ႕မ်ွစ္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • အားလံုးသမသြားတာနဲ႕ ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • အားလံုးသမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ
  • အသုပ္သုပ္ရန္ လိုသေလာက္ဘဲ သံုးျပီး ပိုေသာခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ကို ထမင္းနဲ႕စားႏိူင္ပါတယ္။

အသုပ္သုပ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
  • ထမင္း - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တလံုးစာ
  • ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ သံုးဇြန္းသာသာ
  • ငါးပိရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အားလံုးကိုေရာျပီး ဇလံုက်ယ္က်ယ္တလံုးမွာ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ ခ်ဥ္ေပါင္ထမင္းသုပ္ကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment