Monday, 30 November 2015

သရက္ခ်ဥ္ ေမႊးေမႊးေလး











သရက္သီးစိမ္း ေပၚခ်ိန္ေလးမွာ သရက္သီးကို အမ်ဳိးမ်ဳိး လုပ္စားျဖစ္တဲ့ အထဲက ဒီေန႕ေတာ့ သရက္ခ်ဥ္လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သရက္သီး လွီးျပီးသား - 1000g
  • ဆားၾကမ္း - 100g
ျပင္ဆင္ပံု
  1. သရက္သီးမ်ားကို အညွာဖက္မွ အနည္းငယ္လွီးကာ အေစးမ်ား ထြက္ေစရန္ ေရ ၃နာရီေလာက္ စိမ္ထားပါ
  2. ေရစိမ္ျပီးပါက သရက္သီးမ်ားကို အခြံမခြာဘဲ ခပ္ပါးပါးစီ အခ်ပ္ေလးမ်ား ရေအာင္ အရင္ဆံုး လွီးေပးပါ
  3. သရက္ေစ့မ်ားကို ထည့္မသံုးပါ
  4. လွီးလို႕ရလာေသာ အခ်ပ္မ်ားကို အစိတ္အေျမွာင္းေလးမ်ားရေအာင္ လွီးေပးပါ
  5. အားလံုးလွီးျပီးတာနဲ႕ ဇလံုတလံုးထဲထည့္ျပီး ဆားႏွင့္ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  6. ဆားႏွင့္နယ္ေနစဥ္ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားႏွင့္အတူ ပလပ္စတိတ္အိတ္ သန္႕သန္႕ထဲထည့္ျပီး က်စ္ေနေအာင္ လိမ္ျပီးထုတ္ေပးပါ
  7. ျပီးတာနဲ႕ သြားထိုးတံ သန္႕သန္႕ျဖင့္ အေပါက္ေလးမ်ား လိုက္ေဖာက္ေပးကာ ဇလံုတခုထဲထည့္ျပီး အေပၚမွ ခပ္ေလးေလး အေလးတခုႏွင့္ ဖိျပီး တရက္ထားေပးပါ
  8. အေလးဖိထားစဥ္ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားႏွင့္ သရက္သီးမ်ားကို တေနကုန္ စိမ္ထားေပးပါ
  9. ေနာက္တေန႕မွာ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားကိုသြန္ျပီး ေနာက္တရက္ ထပ္ျပီး အေလးႏွင့္ ထပ္ဖိေပးထားပါ
  10. ထပ္ျပီးထြက္လာေသာ အရည္မ်ား စစ္သြားေစရန္ သရက္သီးထုတ္ေအာက္မွ ပန္းကန္ျပားတခ်ပ္ကို ေမွာက္ျပီးခံကာ သရက္သီးထုတ္တင္ျပီး အေပၚမွ အေလးျဖင့္ ထပ္ဖိထားေပးပါ
  11. ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားကို သြန္ျပစ္ျပီး သရက္ခ်ဥ္ႏွင့္ မထိေအာင္ ထားေပးပါ
  12. ၂ရက္ေျမာက္ေန႕မွာ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားစစ္သြားျပီး သရက္ခ်ဥ္ေမႊေမႊးေလး ရပါျပီ။

3 comments:

  1. မစားရတာၾကာျပီ အုန္းထမင္းၾကက္သားဟင္း သရက္ခ်ဥ္ေလးသုပ္ျပီးစားလုိက္ရေတာ႔

    ReplyDelete
  2. ညီမေလးေျပာမွ အုန္းထမင္းေလးေတာင္ စားခ်င္လာျပီ

    ReplyDelete
  3. Ma Ma Mar, it is so useful as I cannot find it in any asian supermarket in here. Thank you!

    ReplyDelete