Wednesday, 28 September 2016

POPPY SEED CAKE








ဒီတစ္ခါေတာ့ poppy seed ကိတ္မုန္႕ေလး ဖုတ္ျဖစ္လို႕ အိမ္မွာအလြယ္တကူ ျပင္ဆင္ျပီး မုန္႕ဖုတ္ႏိူင္ေအာင္ အိမ္လုပ္ကိတ္မုန္႕ အလြယ္ကိတ္မုန္႕ဖုတ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဂ်ံဳမွဳန္႕ - 140 g 
  2. Poppy seed - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  3. ေထာပတ္ -100 g
  4. Baking powder - 2.5 g
  5. ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
  6. သၾကား - 120 g
  7. ႏြားႏို႔ -150 ml
  8. ဆီ - အနည္းငယ္ မုန္႕ဖုတ္မည္း ဗန္းကိုသုတ္ေပးရန္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ baking powder ကို ေရာေမႊ၍ ဇကာစိတ္စိတ္ေလးႏွင့္ စစ္ထားပါ
  • ဇကာႏွင့္ ဂ်ဳံစစ္ရာတြင္ ဇကာေဘးေဘာင္ကို လက္ဖေနာင့္ေလးႏွင့္ အသာ႐ိုက္ျပီး  ေသေသခ်ာခ်ာ လွဳပ္ေပးျခင္းျဖင့္ မုန္႕သားပြေစရန္ အေထာက္အကူ ျပဳေစပါတယ္
  • ေထာပတ္ကို အပူေပးျပီး အရည္ေဖ်ာ္ကာ အေအးခံထားပါ
  • သၾကားႏွင့္ ေထာပတ္ကို ပြလာေစရန္ ေမႊတံႏွင့္ေမႊေပးပါ 
  • မုန္႕ေမႊေသာစက္႐ွိပါက စက္ႏွင့္ေမႊေပးပါ
  • ေထာပတ္နဲ႕သၾကား သမသြားျပီဆိုရင္ နို႕ႏွင့္ ၾကက္ဥကို ထည္႔ေပးျပီး ေမႊေပးပါ
  • ေ႐ာထားေသာ ဂ်ံဳအေရာကို ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ေနာက္ဆံုး က်န္ေသာႏြားႏို႕ႏွင့္ ဂ်ဳံ poppy seedတို႕ကို မုန္႕ႏွစ္ရေအာင္ ထည္႔ေမႊေပးပါ
  • မုန္႕ဖုတ္မည့္ ဗန္းထဲကို ဆီသုတ္ေပးပါ 
  • ဆီသုတ္ထားေသာ ဗန္းထဲသို႕ မုန္႕ႏွစ္မ်ားကို ေလာင္းထည့္ေပးျပီး မ်က္ႏွာၿပင္ညွိေပးပါ
  • Oven ကို၁၈၀ဒီကရီႏွင့္ မုန္႕မဖုတ္ခင္ မိနစ္၂၀ေလာက္ ႀကိဳဖြင့္ထားပါ
  • Oven ပူလာျပီဆိုတာနဲ႕ မုန္႕ႏွစ္ထည့္ထားေသာ ဗန္းကို ovenထဲထည့္ျပီး ၄၅မိနစ္ထည့္ျပီး ဖုတ္ေပးပါ
  • ၄၅မိနစ္ျပည့္ပါက မုန္႕သားက်က္မက်က္ သိေစရန္ အသံုးမျပဳရေသးေသာ ဒုတ္ခြ်န္ေလးႏွင့္ ထိုးၾကည့္ပါ
  • မုန္႕ႏွစ္မ်ား ကပ္မပါလာေတာ့ဘူးဆိုရင္ မုန္႕သားက်က္ျပီျဖစ္တဲ့အတြက္ poppy seeds cake မုန္႕ ေမႊးေမႊးေလးကို ovenထဲမွ ထုတ္၍အေအးခံကာ ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. တီမာက ဘာလုပ္လုပ္ လက္ျဖစ္ေနတာပဲ အားက်လိုက္တာ တီမာရယ္..
    သမီးျဖင္႔ခုထိ ကိတ္မုန္႔ဖုတ္တာမေအာင္ျမင္ေသးဘူး း(

    ReplyDelete
  2. စျပီးလုပ္ရင္ေတာ့ မုန္႕က ပ်က္တာမ်ားတယ္ ေနာက္ေတာ့ ျဖစ္လာမွာေနာ္

    ReplyDelete