ဒီတစ္ခါေတာ့ poppy seed ကိတ္မုန္႕ေလး ဖုတ္ျဖစ္လို႕ အိမ္မွာအလြယ္တကူ ျပင္ဆင္ျပီး မုန္႕ဖုတ္ႏိူင္ေအာင္ အိမ္လုပ္ကိတ္မုန္႕ အလြယ္ကိတ္မုန္႕ဖုတ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဂ်ံဳမွဳန္႕ - 140 g
- Poppy seed - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ေထာပတ္ -100 g
- Baking powder - 2.5 g
- ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
- သၾကား - 120 g
- ႏြားႏို႔ -150 ml
- ဆီ - အနည္းငယ္ မုန္႕ဖုတ္မည္း ဗန္းကိုသုတ္ေပးရန္
ျပင္ဆင္ပံု
- ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ baking powder ကို ေရာေမႊ၍ ဇကာစိတ္စိတ္ေလးႏွင့္ စစ္ထားပါ
- ဇကာႏွင့္ ဂ်ဳံစစ္ရာတြင္ ဇကာေဘးေဘာင္ကို လက္ဖေနာင့္ေလးႏွင့္ အသာ႐ိုက္ျပီး ေသေသခ်ာခ်ာ လွဳပ္ေပးျခင္းျဖင့္ မုန္႕သားပြေစရန္ အေထာက္အကူ ျပဳေစပါတယ္
- ေထာပတ္ကို အပူေပးျပီး အရည္ေဖ်ာ္ကာ အေအးခံထားပါ
- သၾကားႏွင့္ ေထာပတ္ကို ပြလာေစရန္ ေမႊတံႏွင့္ေမႊေပးပါ
- မုန္႕ေမႊေသာစက္႐ွိပါက စက္ႏွင့္ေမႊေပးပါ
- ေထာပတ္နဲ႕သၾကား သမသြားျပီဆိုရင္ နို႕ႏွင့္ ၾကက္ဥကို ထည္႔ေပးျပီး ေမႊေပးပါ
- ေ႐ာထားေသာ ဂ်ံဳအေရာကို ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- ေနာက္ဆံုး က်န္ေသာႏြားႏို႕ႏွင့္ ဂ်ဳံ poppy seedတို႕ကို မုန္႕ႏွစ္ရေအာင္ ထည္႔ေမႊေပးပါ
- မုန္႕ဖုတ္မည့္ ဗန္းထဲကို ဆီသုတ္ေပးပါ
- ဆီသုတ္ထားေသာ ဗန္းထဲသို႕ မုန္႕ႏွစ္မ်ားကို ေလာင္းထည့္ေပးျပီး မ်က္ႏွာၿပင္ညွိေပးပါ
- Oven ကို၁၈၀ဒီကရီႏွင့္ မုန္႕မဖုတ္ခင္ မိနစ္၂၀ေလာက္ ႀကိဳဖြင့္ထားပါ
- Oven ပူလာျပီဆိုတာနဲ႕ မုန္႕ႏွစ္ထည့္ထားေသာ ဗန္းကို ovenထဲထည့္ျပီး ၄၅မိနစ္ထည့္ျပီး ဖုတ္ေပးပါ
- ၄၅မိနစ္ျပည့္ပါက မုန္႕သားက်က္မက်က္ သိေစရန္ အသံုးမျပဳရေသးေသာ ဒုတ္ခြ်န္ေလးႏွင့္ ထိုးၾကည့္ပါ
- မုန္႕ႏွစ္မ်ား ကပ္မပါလာေတာ့ဘူးဆိုရင္ မုန္႕သားက်က္ျပီျဖစ္တဲ့အတြက္ poppy seeds cake မုန္႕ ေမႊးေမႊးေလးကို ovenထဲမွ ထုတ္၍အေအးခံကာ ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
တီမာက ဘာလုပ္လုပ္ လက္ျဖစ္ေနတာပဲ အားက်လိုက္တာ တီမာရယ္..
ReplyDeleteသမီးျဖင္႔ခုထိ ကိတ္မုန္႔ဖုတ္တာမေအာင္ျမင္ေသးဘူး း(
စျပီးလုပ္ရင္ေတာ့ မုန္႕က ပ်က္တာမ်ားတယ္ ေနာက္ေတာ့ ျဖစ္လာမွာေနာ္
ReplyDelete