ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းနဲ႕စားတာထက္ ဒီအတိုင္း ေသာက္လို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့ ငါးျပဳပ္ေလး ျပဳပ္ျဖစ္ျပီး အသားလႊာထားတဲ့ ဘာဆာငါးကို အရည္ေသာက္တစ္မယ္ ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးအသားလႊာ - 1 kg
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ငါးမႊာ
- ခ်င္း - တစ္လက္မခန္႔
- ေတာေရွာက္ခါးရြက္ - ႏွစ္ရြက္
- စပါးလင္ - တစ္ပင္
- ေရ - တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ တစ္လံုးခြဲ
- သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ငါးငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နံနံပင္ - အနည္းငယ္
- ငရုတ္သီးေတာင့္
နီ - တစ္ေတာင့္ - ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငါးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ ပိုင္းေပးပါ
- စပါးလင္ ေတာေ႐ွာက္ခါး႐ြက္ နံနံပင္ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ကို ေရေဆးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို သင့္သလို လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ေရက
ိုဆူေအာင္ တည္ေပးပါ ေရဆူလာလွ ်င္ ခ်င္း စပါးလင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ေတာေရွာက္ခါးရြက္တို႕ကို ထည့္ၿပ ီး အနံ႕ေမႊးလာေအာင္ တည္ေပးပါ - အေမႊးနံ႕သင္းလာတာနဲ႕ ငါးအသားလႊာမ်ား ထည္
့ေပးျပီး ငံၿပာရည္ အခ်ဳိမွဳန္႕ သံပုရာရည္တို႕ ထည့္ေပးကာ ဟင္းရည္ကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ - ငါးအသားမ်ား ႏူးအိသြားပါက ဟင္းရည္ကို အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပာင္းရည္ေသာက္ရန္ ငရုတ္သီးေတာင့္နီ နံနံပင္ သံပုရာသီးတို႕ထည့္ကာ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment