တစ္ေန႕တစ္ေန႕ ဟင္းခ်က္ရတာ စဥ္းစားမိေလတိုင္း ခ်ာခ်ာလည္ေအာင္ မူးေနာက္ခဲ့ရတဲ့ အခ်ိန္ေတြအတြက္ ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားေလးကင္ျပီး အသီးအ႐ြက္ေယာင္ေယာင္ မံုလာဥနီသုပ္ေလး သုပ္ျဖစ္လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မံုလာဥနီ - ဥႀကီးႀကီး ႏွစ္ဥ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- ႏွမ္းေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ဆား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေသးေသးမ်ွင္မ်ွင္ေလးေတြရေအာင္ ျခစ္ေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ႏွမ္းကို မီးေအးေအးႏွင့္ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတဲ့အထိ ေလွာ္ေပးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြေလး နယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ မံုလာဥနီသုပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment