ပိန္းဥေလးေတြ ရလာေတာ့ ျမန္မာျပည္ အလြမ္းေျပ အရည္ေသာက္ဆမ္း ခ်က္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ အေမခ်က္ေကြ်းတဲ့ ပိန္းဥဟင္းရယ္ ပုဇြန္ခ်ဥ္သုပ္ေလးရယ္ကိုလဲ သတိတရနဲ႕ စားခ်င္မိျပန္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပိန္းဥ - 500g
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ပုဇြန္ေျခာက္ - ၁၅ေကာင္ခန္႕
- ေရ - တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုးအလတ္ တလံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ပိန္းဥမ်ားကို အခြံခြာျပီး ဆားႏွင့္နယ္၍ ပိန္းဥအလံုးႀကီးပါက အေနေတာ္တံုးျပီး ေရေဆးထားေပးပါ
- ပိန္းဥအခြံခြာရင္ လက္ေတြယားတတ္တဲ့အတြက္ လက္အိတ္ေလး စြတ္ျပီးမွ အခြံကိုခြာေပးပါ
- မာမာကေတာ့ ready made အခြံခြာျပီးသား အထုတ္ကို ခ်က္ပါတယ္
- ပုဇြန္ကိုေျခာက္ကို ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးမွာ အခြံခြာထားေသာ ပိန္းဥ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ဆား ပုဇြန္ေျခာက္ နႏြင္းမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆီတို႕ထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ၃မိနစ္ခန္႔ လံုးခ်က္ေလး ခ်က္ေပးပါ
- ပိန္းဥမ်ား လံုးမိတာနဲ႕ ေရကိုထည့္ျပီး ဟင္းအိုးဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ပိန္းဥမ်ား ႏူးလာျပီး ဟင္းရည္အပ်စ္ အက်ဲကို လိုသလိုျပင္၍ ထည့္ေပးပါ
- ပိန္းဥဟင္း က်က္တာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ပိန္းဥအရည္ေသာက္ဆမ္းဟင္းကို ပုဇြန္ခ်ဥ္သုပ္ ငါးခ်ဥ္သုပ္တို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment