Saturday 10 September 2016

ဆိတ်သားမဆလာကင်





ဒီေန႔ေတာ႔ ဆိတ္သားေတြ ဝယ္လာျပီး ေနာက္ေန႔ေတြမွာ ခ်က္တန္တာခ်က္ဖို႔ ျပင္ဆင္သိမ္းဆည္းျပီး က်န္ေနတာကို ဆိတ္သားမဆလာအစပ္ အိုးပူတိုက္ ေမႊးေမႊးေလး လုပ္ျဖစ္လို႕ မာမာျပင္ဆင္ျပီး အိုးပူတိုက္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆိတ္သား - 300 g
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - ငါးမႊာ
  3. ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး တစ္ျပား
  4. င႐ုတ္သီးလံုးၾကမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  5. မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္
  6. ဗနီကာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  8. ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  9. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  10. ဆီ - လိုသေလာက္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆိတ္သားကို ဗီနီကာရည္ အနည္းငယ္ႏွင့္နယ္ၿပီးေဆးေပးပါ
  • ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလဲ အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ
  • ေရေဆးျပီးေသာ ဆိတ္သားကို ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးျပီး ခ်င္းေထာင္း ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း င႐ုတ္သီးလံုးၾကမ္းခြဲ ဆား ခေနာၾကက္သားမႈန္႔ မဆလာ ဆား  နႏြင္းမႈန္႕တို႔ျဖင့္ အရသာ နယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ထားေသာ အသားမ်ားကို ေရခဲေသတၱာ မခဲတဲ႔ အကန္႔ထဲမွာ ၃နာရီေလာက္ ႏွပ္ေပးထားပါ
အသားကင္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတစ္လုံးကို ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာလွ်င္ မီးကိုအနည္းငယ္ ေလ်ွာ့ေပးကာ အရသာ နယ္ထားေသာ အသားမ်ားကိုထည့္ျပီး အိုးပူတိုက္ေပးပါ
  • တစ္ဖက္က်က္လ်ွင္ တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးျပီး အိုးပူတိုက္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္စလံုး က်က္ပါက အိုးပူတိုက္ထားေသာ ဆိတ္သားေမႊးေမႊးေလးကို ဒီအတိုင္းစားႏိူင္သလို သံပုရာရည္ ညွစ္၍လည္း သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment