ဒီေန႔ေတာ႔ ဆိတ္သားေတြ ဝယ္လာျပီး ေနာက္ေန႔ေတြမွာ ခ်က္တန္တာခ်က္ဖို႔ ျပင္ဆင္သိမ္းဆည္းျပီး က်န္ေနတာကို ဆိတ္သားမဆလာအစပ္ အိုးပူတိုက္ ေမႊးေမႊးေလး လုပ္ျဖစ္လို႕ မာမာျပင္ဆင္ျပီး အိုးပူတိုက္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆိတ္သား - 300 g
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ငါးမႊာ
- ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး တစ္ျပား
- င႐ုတ္သီးလံုးၾကမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္
း - ဗနီကာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆိတ္သားကို ဗီနီကာရည္ အနည္း
ငယ္ႏွင့္နယ္ၿပီးေဆးေပးပါ - ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလဲ အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ
- ေရေဆးျပီးေသာ ဆိတ္သားကို ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးျပီး ခ်င္းေထာင္း ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း င႐ုတ္သီးလံုးၾကမ္းခြဲ ဆား ခေနာၾကက္သားမႈန္႔ မဆလာ ဆား နႏြင္းမႈန္႕တို႔ျဖင့္ အ
ရသာ နယ္ေပးပါ - အရသာ နယ္ထားေသာ အသားမ်ားကို ေရခဲေသတၱာ မခဲတဲ႔ အကန္႔ထဲမွာ ၃နာရီေလာက္ ႏွပ္ေပးထားပါ
အသားကင္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
- ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတစ္လုံးကို ဆီအ
နည္းငယ္ထည့္ျပီး အပူေပးပါ - ဆီပူလာလွ်င္ မီးကိုအနည္းငယ္ ေလ်ွာ့ေပးကာ အရသာ နယ္ထားေသာ အသားမ်ားကိုထည့္ျပီး အိုးပူတိုက္ေပးပါ
- တစ္ဖက္က်က္လ်ွင္ တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးျပီး အိုးပူတိုက္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္စလံုး က်က္ပါက အိုးပူတိုက္ထားေသာ ဆိတ္သားေမႊးေမႊးေလးကို ဒီအတိုင္းစားႏိူင္သလို သံပုရာရည္ ညွစ္၍လည္း သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment