ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းစားမိန္ေစမဲ့ ဟင္းတမ်ဳိးျဖစ္ရေအာင္ ၾကက္သားကို သရက္သီးသနပ္နဲ႕ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္သား - 500g
- ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး တဥ
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
- စပါးလင္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- သရက္သီးသနပ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
- ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္ အားလံုးတို႕ကို ၾကက္သားထဲထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
လိုေသာပစၥည္းမ်ား ျပင္ဆင္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ၿဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- စပါးလင္ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေပးပါ
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- သရက္သီးသနပ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားႏွင္႔ခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- သရက္သနပ္ကို ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္း စပါးလင္ေထာင္း င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ဖာလာ ေလးညွင္းႏွင္႔ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕တို႔ကို ေမႊးလာာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကိုထဲ႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ၾကက္သားအသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
- အသားမ်ားမာလာမွ သရက္သီးသနပ္ႏွင့္ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
- သရက္သီးသနပ္မ်ား ႏူးျပီးေက်လာေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ေရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက သရက္သီးခ်ဥ္ျဖံဳ႕ျဖံဳ႕ အရသာနဲ႕ ေမႊးလြန္းတဲ့ ၾကက္သားအခ်ဥ္ဆီျပန္ကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment