ဒီေန႕ေတာ့ အရင္နဲ႕မတူ တစ္မူထူးေစျပီး ျမန္မာအစာေတြ ႏွစ္သက္သူေတြအတြက္ င႐ုတ္ေကာင္း ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း ေမႊးေမႊးေလးတို႕ရဲ႕ အနံ႕အရသာေတြေၾကာင့္ ခံတြင္းေတြ႕ေစမဲ့ ႐ိုး႐ွင္းလြယ္ကူတဲ့ ၾကက္သားလံုးေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္သား အ႐ိုးထြင္ျပီးသား - 300 g
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ေလးမႊာ
- ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ငါးျပား
- ၾကက္သြန္နီ အလံုးႀကီးႀကီး - တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ - အေနေတာ္အပင္ ငါးပင္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ေပါင္သားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ကာ အ႐ိုးအသား သပ္သပ္စီ ထြင္ေပးပါ
- အသားမ်ားကို ဓါးႏွင့္ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးကာ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးေပးထားပါ
ေၾကာ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
- အားလံုးအဆင့္ျဖစ္တာနဲ႕ဆီမွလြဲျပီး ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
- အရသာ သမေအာင္ နယ္ေပးျပီးပါက အေနေတာ္ အလံုးေလးမ်ား လံုးေပးပါ
- လံုးျပီးတာနဲ႕ ေဇာက္နက္ေသာ ဒယ္အိုးထဲကို ဆီလိုသေလာက္ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ ၾကက္သားလံုးမ်ားကို တစ္လံုးစီ ထည့္ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ ခနခန ေမႊေပးစရာ မလိုဘဲ တစ္ဖက္က်က္မွ ေနာက္တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
- ၾကက္သားလံုး တစ္လံုးလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ပါ
- ဆီစစ္သြားတာနဲ႕ ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ရန္ ျပင္ေပးပါ
- ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္ေကာင္းနံ႕သင္ပ်ံ႕ေနတဲ့ ၾကက္သားလံုးေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ
No comments:
Post a Comment