ျမန္မာျပည္မွာေတာ့ ေခ်ာင္းထဲကရတဲ့ ငါးေလးေတြမို႕လို႕ ေန႕စဥ္မပါမျဖစ္ ခ်က္တတ္တဲ့ အိုးကပ္ဟင္းတမယ္ပါ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ခ်က္ေလေတာ့ ဟင္းနည္းနည္းနဲ႕ ထမင္းမ်ားမ်ား စားႏိူင္သလို စားမိန္တဲ့ ဟင္းတမယ္ပါ။
ဒီေန႕ေတာ့ ခ်က္ရတာ လြယ္သေလာက္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ့ ငါးသံခ်ိတ္ အိုးကပ္ဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ဟင္းခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးသံခ်ိတ္ - 500 g
- ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- မက်ီးမွည့္အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ငါးအရသာနယ္ရန္
- ငါးသံခ်ိတ္မ်ားကို ဆူးေတာင္မ်ားဖယ္ျပီး ဗိုက္ထဲမွ မလိုတာေတြ ဖယ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ငါးမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ
- သန္႕စင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာ ငါးသံခ်ိတ္မ်ားကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲ ထည့္ေပးပါ
- ဆား ငံျပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႕အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ေပးျပီး အရသာ၀င္ေစရန္ ငါးကိုဆုတ္ျပီးနယ္ေပးပါ
- မက်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္ကို ျပင္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
- အရင္ဆံုးဆီကို ပူေအာင္တည္ေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို တမိနစ္ေလာက္ ေမႊးလာတဲ့ထိထည့္ေမႊပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားတဲ့ ငါးကိုထဲ့ျပီး ငါးအသားမ်ား မာလာတဲ့ထိ အိုးကိုလွဳပ္ေပးပါ
- ငါးအသားမာတာနဲ႕ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္၍ အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕မက်ီးမွည့္အႏွစ္ထည့္ျပီး ဆီျပန္ျပီး အိုးကပ္လာတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
- ဆီျပန္ကာ အိုးကပ္လာပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာေကာင္းတဲ့ ငါးသံခ်ိတ္ အိုးကပ္ဆီျပန္ဟင္းေလးကို အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment