Thursday, 8 September 2016

အာဗျဲခြောက် အစပ်ကြော်







အသားဟင္း စိုစိုေတြ စားခ်င္စိတ္ မ႐ွိေလတိုင္း အခုလို ငါးေျခာက္ကို ခပ္စပ္စပ္ေလးေၾကာ္ျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားရတဲ့အ႐သာက အ႐မ္းကို ထမင္းမိန္ေစခဲ့ပါတယ္။

ဒါေၾကာင့္မို႕လို႔ တစ္ခါတေလ လြယ္တယ္ထင္ရေပမဲ႔ တစ္ခါတေလ ေၾကာ္ရတာ ခက္ေနတာေတြလဲ ျဖစ္ရတတ္ပါတယ္ ဒါေပမဲ႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ျဖစ္ခဲ႔တဲ႔ အာျပဲေျခာက္ ငါးေျခာက္ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အာျပဲေျခာက္ - 300 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
  4. င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  5. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  6. ဆီ - 500 ml

ျပင္ဆင္ပံု

  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
  • အာျပဲေခ်ာက္ကို ခပ္ေသးေသးေလးေတြ ခုတ္ေပးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီမ်ား ေၾကာ္လို႕လြယ္ေစရန္ အနည္းငယ္ ေခ်ေပးထားပါ
  • ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ မီးအနည္းငယ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီး ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ေ႐ႊဝါေရာင္ စသန္းလာတာနဲ႕ မီးဖုိမွဖယ္ကာ လက္က်န္ဆီ အပူရွိန္နွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား ဆက္ၿပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီး ဇကာထဲထည့္ကာ  ဆီစစ္ေပးပါ
  • ထိုဆီပူထဲမွာဘဲ မီးကိုအေနေတာ္ထားျပီး ငါးေျခာက္မ်ားကို ေ႐ႊအိုေရာင္ ျဖစ္လာတဲ့အထိ ေမႊေၾကာ္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေ႐ႊအိုေရာင္ အေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ၿပီးတာနဲ႕ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီအနည္းငယ္သာ ခ်န္ထားျပီး မီးကို ေအာက္ဆံုးအထိ ေလ်ွာ့ေပးကာ  ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ အမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ မီးမ်ားလ်ွင္ င႐ုတ္သီးမ်ား မည္းသြားတတ္တဲ့အတြက္ သတိထားျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ငါးေျခာက္ေၾကာ္မ်ား ေအးသြားမွ အေအးခံထားေသာ င႐ုတ္သီးေၾကာ္ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္တို႕ႏွင့္ ေရာေမႊကာ ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ သံုးေဆာင္ ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment