အသားဟင္း စိုစိုေတြ စားခ်င္စိတ္ မ႐ွိေလတိုင္း အခုလို ငါးေျခာက္ကို ခပ္စပ္စပ္ေလးေၾကာ္ျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားရတဲ့အ႐သာက အ႐မ္းကို ထမင္းမိန္ေစခဲ့ပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္မို႕လို႔ တစ္ခါတေလ လြယ္တယ္ထင္ရေပမဲ႔ တစ္ခါတေလ ေၾကာ္ရတာ ခက္ေနတာေတြလဲ ျဖစ္ရတတ္ပါတယ္ ဒါေပမဲ႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ျဖစ္ခဲ႔တဲ႔ အာျပဲေျခာက္ ငါးေျခာက္ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အာျပဲေျခာက္ - 300 g
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
- င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆီ - 500 ml
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
- အာျပဲေခ်ာက္ကို ခပ္ေသးေသးေလးေတြ ခုတ္ေပးထားပါ
- င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီမ်ား ေၾကာ္လို႕လြယ္ေစရန္ အနည္းငယ္ ေခ်ေပးထားပါ
- ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ မီးအနည္းငယ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီး ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ေ႐ႊဝါေရာင္ စသန္းလာတာနဲ႕ မီးဖုိမွဖယ္ကာ လက္က်န္ဆီ အပူရွိန္နွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား ဆက္ၿပီးေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီး ဇကာထဲထည့္ကာ ဆီစစ္ေပးပါ
- ထိုဆီပူထဲမွာဘဲ မီးကိုအေနေတာ္ထားျပီး ငါးေျခာက္မ်ားကို ေ႐ႊအိုေရာင္ ျဖစ္လာတဲ့အထိ ေမႊေၾကာ္ေၾကာ္ေပးပါ
- ေ႐ႊအိုေရာင္ အေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ၿပီးတာနဲ႕ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီအနည္းငယ္သာ ခ်န္ထားျပီး မီးကို ေအာက္ဆံုးအထိ ေလ်ွာ့ေပးကာ ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ အမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ မီးမ်ားလ်ွင္ င႐ုတ္သီးမ်ား မည္းသြားတတ္တဲ့အတြက္ သတိထားျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ငါးေျခာက္ေၾကာ္မ်ား ေအးသြားမွ အေအးခံထားေသာ င႐ုတ္သီးေၾကာ္ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္တို႕ႏွင့္ ေရာေမႊကာ ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ သံုးေဆာင္ ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment