Friday, 16 September 2016

ခရမ္းသီးႏွပ္ ဆီလည္ေရလည္



ဒီေန႕ေတာ့ ငါးပိရည္ကို င႐ုတ္သီးစိမ္း ပုဇြန္ေလွာ္ေထာင္းနဲ႕ ခပ္စပ္စပ္ေလးေဖ်ာ္ကာ ခရမ္းသီးႏွပ္နဲ႕ ထမင္းကိုနယ္ကာ ထမင္းျမိန္ျမိန္ စားႏိူင္ေအာင္ ခရမ္းသီးႏွပ္ ႏွပ္တဲ႔နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခရမ္းသီး - အလံုးႀကီးႀကီး ႏွစ္လံုး
  2. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ဥႀကီးႀကီး - တစ္ဥ
  3. ေရစိမ္ျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္ လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး - တစ္လံုးစာ
  4. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  8. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ခရမ္းသီးကို အညွာနားထိ ျပတ္ေအာင္လွီးျပီး ေလးစိတ္လွီးေပးကာ ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • အညိဳေရာင္အရည္မ်ား ထြက္သြားပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ဆား ဆီ အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္းတို႕ကို ေရာနယ္ေပးထားပါ
  • ခရမ္းသီးမ်ားကို ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲထည့္ျပီး အစာမ်ားထည့္ေပးကာ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • အိုးထဲမွာ အရသာနယ္ထားေသာ ခရမ္းသီးကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  • အိုးမကပ္ေစရန္ မေမႊဘဲ လွဳပ္ေပးျပီး လံုးရည္ခမ္းကာနီးတာနဲ႕ ေရလိုသေလာက္ ထပ္ထည့္ေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • အိုးထဲမွာ ဆီက်န္ေရက်န္ အေနအထားေလးရေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ခရမ္းသီးႏူးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ အိအိေမႊးေမႊး ခရမ္းသီးႏွပ္ စပ္စပ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment