စားခ်င္စိတ္ေလး ေပၚလာတုန္း ေျပးေျပးလႊားလႊား အုန္းႏို႕ ေက်ာက္ေက်ာေလး လုပ္ျဖစ္လို႕မာမာျပင္ဆင္ျဖစ္တဲ႔ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေက်ာက္ေက်ာလုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္႕ - 25 g
- သၾကား - 125 g
- အုန္းႏို႕ - 400 ml
- ေရ - 1500 ml
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံုတစ္ပံု
- ေက်ာက္ေက်ာ က်ဳိျပီးသားထည့္ရန္ - ဗန္းတခု
ျပင္ဆင္ပံု
- ေက်ာက္ေက်ာ က်ဳိျပီးသားထည့္ရန္ ဗန္းကိုျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္႕ သၾကားႏွင့္ေရတို႕ကို ေပ်ာ္ေအာင္ ေဖ်ာ္ေပးပါ
- အားလံ အရည္ေးေပ်ာ္သြားတာနဲ႕ မီးအားျပင္းျပင္းနဲ႕က်ဳိေပးပါ
- က်ဳိေနစဥ္ ေ၀မက်ရန္ႏွင့္ အိုးမကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
- ေက်ာက္ေက်ာရည္ ေတာ္ေတာ္ေလး ပ်စ္လာတာနဲ႕ အုန္းႏို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- အုန္းႏို႕နဲ႕ေက်ာက္ေက်ာရည္ ေတာ္ေတာ္ေလး ျပစ္လာျပီး ႂကြက္ျမီးတန္းလာျပီဆိုတာနဲ႕ ပန္းကန္ျပား တခ်ပ္ထဲကို ေက်ာက္ေက်ာရည္ အစက္ေလး ခ်ၾကည့္ပါ
- မိနစ္၀က္ေလာက္ေနပါက အစက္ခ်ထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာရည္ ခဲသြားပါက အဆင္သင့္ျပင္ထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာထည့္မည့္ ဗန္းထဲကို ေလာင္းခ်ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေက်ာက္ေက်ာဇန္းကို အေအးခံေပးပါ
- ေက်ာက္ေက်ာမ်ား ေအးျပီးခဲသြားပါက မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးျပီး သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment