ထမင္းစားလို႕မိန္ဖို႕အေရး စဥ္းစားမိတိုင္း ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးဘဲ အာ႐ံုထဲ ေပၚလာေလေတာ့ သရက္သီးဆားရည္စိမ္ ပုလင္းေလးဖြင့္လို႕ ငါးစင္းေကာေလးစင္းကာ ငါးပိခ်က္ စပ္စပ္ေလး ခ်က္မိေလေတာ့ မာမာခ်က္တဲ႔ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဘာဆာငါး - 200 g
- သရက္သီးဆားရည္စိမ္ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
- င႐ုတ္သီး လံုးၾကမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- အသားလႊာထားေသာ ဘာဆာငါးကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းေပးထားပါ။
- သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ကို ခပ္ေသးေသး မ်ွင္မ်ွင္ေလးေတြရေအာင္ လွီးေပးထားပါ။
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ရေေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကို ခပ္ေသးေသး လွီးေပးထားပါ။
- င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ဆီ ငံျပာရည္ႏွင္႔ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ
ငါးပိခ်က္ခ်က္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ေပးပါ။
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
- ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
- င႐ုတ္သီးနံ႕သင္းလာတာနဲ႕ စင္းထားေသာငါးကို ထည့္ေမႊေပးပါ။
- ငါးထည့္ျပီးတာနဲ႕ ငါးမ်ားကို လံုးခဲမသြားေစရန္အတြက္ ဖိေခ်ျပီး ေက်ေအာင္ ေမႊေပးပါ။
- ငါးအသားမ်ား ေက်လာျပီး မာလာတာနဲ႕ဆား ငံျပာရည္ႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊေပးပါ။
- ျပီးတာနဲ႕ လွီးထားေသာ သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ကို ထည့္ေမႊေပးျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီး အရသာ ျမည္းေပးပါ။
- အရသာ ျမည္းျပီးတာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ေမႊေပးျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊး သရက္သီးဆားရည္စိမ္ ငါးပိခ်က္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment