ထမင္းစားရင္ အငံေလးပါမွ ထမင္းက စားလို႔ျမိန္ေလေတာ့ တစ္ေန႕တစ္ေန႕ အငံအရသာေလးပါေအာင္ ဘယ္လိုခ်က္ရပါ့မလဲ စဥ္းစားရတာကလဲ အလုပ္တစ္ခုလိုပါဘဲ။
ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းျမိန္ေစမဲ့ ခရမ္းသီးကို မီးဖုတ္ျပီး ၾကက္သားကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းကာ ေၾကာ္ခ်က္ေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ ထမင္းစားလို႕ မိန္ေစမဲ့ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခရမ္းသီး - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 250 g
- ပဲငပိ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ငါးမႊာ
- ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ခရမ္းသီးကို မိုက္ခ႐ိုေ၀့သံုး ဇလံုထဲမွာ ထည့္ျပီး အဖံုးခပ္ဟဟအုပ္၍ မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲထည့္ျပီး ၄မိနစ္ခန္႕ ဖုတ္ေပးပါ
- မီးေသြးမီးဖို သံုးပါက မီးေသြးမီးေပၚတင္ျပီး အျပင္ခြံ ကြ်မ္းတဲ့အထိ က်က္ေအာင္ ဖုတ္ေပးပါ
- ဖုတ္ထားေသာ ခရမ္းသီးကို ဇလံုတခုထဲမွာ ေရထည့္ျပီး အခြံခြာထားကာ ခရမ္းသီးမွ ထြက္ေသာ အေစးမ်ား ထြက္ေအာင္ေဆး၍ ေရစစ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္ရင္ပံုသားကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ
- ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူပါက ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းတို႕ထည့္ကာ မိနစ္ဝက္ခန္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သား ပဲငပိ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ နွင့္ ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕တို႕ကိုထည့္ၿပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သားမ်ားကို အသားအတံုးအခဲႀကီး မျဖစ္ေစရန္ ဖိျပီးေခ်ေပးျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သား အသားမ်ား က်က္လာတာနဲ႕ ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ကိုထည့္ျပီး တမိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးျပီး အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ၾကက္သား ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
အစပ္စားပါက င႐ုတ္သီးစိမ္း ထည့္ေၾကာ္ေပးျပီး အရံဟင္း ျဖစ္တဲ့အတြက္ မိသားစုနည္းပါက ခ်င့္ခ်ိန္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment