ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Beef mince - 500 g
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ခ်င္း ေထာင္းျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ၾကက္သြန္နီ လွီးျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္မိတ္ လွီးျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- soy sauce - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ဗီနီကာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- beef mince ကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေပးပါ
- က်န္လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဆီမွလြဲျပီး ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို ထည့္ေပးပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ထည့္ျပီးတာနဲ႕ အရသာကို သမေအာင္ နယ္ေပးကာ အလံုးေလးေတြ လံုးထားပါ
- အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အသားမ်ားကို အေနေတာ္ လံုးေပးထားပါ
- ဆီကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ အသားလံုးမ်ားကို တစ္လံုးျခင္း ထည့္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- အမဲသားလံုးေၾကာ္တို႕ရဲ႕ ထံုးစံအတိုင္း မီးအခ်ိန္အဆ မ်ားသြားတဲ့အခါ အေရာင္မည္းမည္းႀကီး ျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္
- ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မီးအပူ႐ွိန္ကို ခ်ိန္ဆျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ထားေသာ အမဲသားလံုးမ်ား ေ႐ႊအိုေရာင္ သန္းလာျပီး က်က္ျပီဆိုပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ကာ ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment