Friday, 30 September 2016

ခရမ္းႂကြတ္သီး ငါးပိရည္ခ်က္



ငါးပိရည္ေလးပါမွ ထမင္းစားက မိန္တတ္ေလေတာ့ ဒီတခါ ခရမ္းႂကြတ္သီးေလးေတြနဲ႕ စားမိန္ဖြယ္ရာ ငါးပိရည္က်ဳိနည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ခရမ္းႂကြတ္သီး - အေနေတာ္ အလံုး၁၀လံုး
  • ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ဥႀကီးႀကီး - တဥ
  • ေရစိမ္ျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္ လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး - တလံုးစာ
  • ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း အနီေရာင္ - စားႏိူင္သေလာက္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ငါးပိရည္က်ဳိျပီးသား - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တလံုးစာ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ခရမ္းသီးကို အညွာနားထိ ျပတ္ေအာင္လွီးျပီး ေလးစိတ္လွီးေပးကာ ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • အညိဳေရာင္အရည္မ်ား ထြက္သြားပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အညွာေႁခြျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးထားပါ
  • ငါးပိရည္ က်ဳိျပီးသားကို ျပင္ထားေပးပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာဆီ ခရမ္းႂကြတ္သီးမ်ား ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ဆား ဆီ အခ်ဳိမွဳန္႕ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္းတို႕ကို ေရာနယ္ေပးထားပါ
  • အိုးထဲမွာ အရသာနယ္ထားေသာ ခရမ္းသီးမ်ားကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  • အိုးမကပ္ေစရန္  မၾကာမၾကာေမႊေပးျပီး လံုးရည္ခမ္းကာနီးတာနဲ႕ ေရလိုသေလာက္ ထပ္ထည့္ေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • အိုးထဲမွာ ဆီက်န္ေရက်န္ အေနအထားေလးရေအာင္ တည္ေပးျပီး ခရမ္းသီးမ်ား ေက်သြားေအာင္ ေခ်ေပးျပီး ငါးပိရည္က်ဳိကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ
  • ခရမ္းသီးႏွင့္ ငါးပိရည္က်ဳိ သမသြားပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ အိအိေမႊးေမႊး ခရမ္းသီးငါးပိရည္က်ဳိ စပ္စပ္ေလးကို တို႕စရာအစံုႏွင့္ သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment