Monday, 19 September 2016

ပဲပင္ေပါက္ ေဖာက္နည္း ( ဒုတိယနည္း )










ပဲပင္ေပါက္ ေဖာက္နည္းေလးေတြ အမ်ဳိးမ်ဳိး စမ္းသပ္တိုင္း အစဥ္ေျပေပမဲ့ တခ်ဳိ႕က ပဲပင္ေပါက္ အျမွစ္ေတြက ႐ွဳတ္တယ္လို႕ ေျပာလာၾကျပန္တယ္ မာမာကေတာ့ အျမွစ္ေလးေတြ ျဖတ္ျပစ္ရတာ သေမ်ွာလြန္းလို႕ သမန္ကာ သ်ွန္ကာ အေပၚယံေလာက္ဘဲ ျဖတ္ျပစ္တတ္ပါတယ္။

အခုတခါေတာ့ အျမွစ္ေတြ ျဖတ္လို႕လြယ္ေအာင္ ဇကာရဲ႕ေအာက္ဖက္မွာ ဇလံုတခုခံျပီး ပဲပင္ေဖာက္တဲ့ နည္းေလးလုပ္ျဖစ္ပါတယ္ အပင္ေဖာက္နည္းကေတာ့ အရင္နည္းအတိုင္းပါဘဲ ေအာက္ဘက္က ဇလံုခံျပီး အျမွစ္ကို ေပးထြက္ထားတဲ့အတြက္ အျမွစ္႐ွင္းရ သက္သာေအာင္ လုပ္တဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပဲပင္ေဖာက္ပံု အဆင့္ဆင့္

  • ပဲေစ့ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တဗူးကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ပဲမ်ားပြလာေအာင္ ၁၀နာရီေလာက္ ေရစိမ္ထားေပးပါ
  • ေရစိမ္ျပီး ပဲေစ့မ်ား ပြလာပါက အေပါက္ ခပ္စိပ္စိပ္ပါျပီး ေဇာက္နက္ေသာ ဇကာထဲ သြန္ခ်ေပးပါ
  • ဇကာထဲမွ ပဲမ်ားကို မထိဘဲ ဇကာအေပၚမွ အဖံုးတခုခုႏွင့္ အုပ္ျပီးထားေပးပါ
  • ထြက္လာေသာ ပဲအျမစ္မ်ား ျဖတ္ရလြယ္ေစရန္ ဇကာေအာက္မွာ ဇလံုတခု ခံျပီး ဇကာကို တင္ထားေပးပါ
  • သတိရရင္ ရသလို ေရေလာင္းေပးႏိုင္ေစရန္  ေဘဇင္နားတြင္ထားျပီး ေရေလာင္းေလာင္းေပးပါ
  • ဒုတိယေျမာက္ေန႕မွာ အပင္ေလးမ်ား စထြက္လာျပီး တတိယေန႕မွာ အပင္ေတာ္ေတာ္ေလး ႐ွည္လာပါလိမ့္မယ္
  • ေရကို မၾကာမၾကာ ေလာင္းေပးျပီး အဖံုးအုပ္ထားပါက အပင္ထြက္ႏူံး ပိုျမန္ပါတယ္
  • တတိယေျမာက္ေန႕ ေရာက္တာနဲ႕ အေပၚမွာ ဖံုးထားေသာ အဖံုးကို မဖံုးဘဲ ထားေပးပါ ေန႕လည္ေလာက္ဆို ဇကာအေပၚကို ေမာက္တက္လာပါလိမ့္မယ္
  • ပဲပင္ေပါက္မွ အျမွစ္မ်ားကိုေတာ့ ဇကာဖင္ဘက္မွ အျမွစ္မ်ားကို ကပ္ေၾကးႏွင့္ ညွပ္ေပးပါ
  • ျပီးမွ ဗန္းက်ယ္က်ယ္ တခုထဲကို လက္တဆုတ္စာ စြဲယူျပီး အေပၚယံမွ ပဲပင္မ်ားဧ။္ ေအာက္ေျခအျမစ္မ်ားကို ကပ္ေၾကးျဖင့္ ညွပ္ခ်ျပီး အပင္မ်ားကို ထည့္ေပးပါ
  • အျမွစ္မ်ား မဖယ္ခ်င္လဲ ဒီအတိုင္း ဗန္းက်ယ္က်ယ္ထဲ ထည့္ကာ ပဲပင္မ်ားကို ဖြလိုက္ ခါလိုက္လုပ္ကာ ယူေပးပါ
  • အပင္မ်ားကို လက္ႏွစ္ဖက္ျဖင့္ ဖြဖြေပးျပီး အခြံမ်ားကို ခါခ်ေပးသလို ျဖစ္ျပီး အခြံမ်ား ေအာက္ဖက္မွာ က်န္ခဲ့ပါလိမ့္မယ္
  • အျမွစ္ႏွင့္ အခြံမ်ားကို လႊင့္ျပစ္ပါ
  • ပဲပင္ေပါက္ ကုန္တဲ့ထိ ထိုနည္းအတိုင္း လုပ္ေပးပါက ပဲအခြံခြ်တ္ရတာ ပိုျပီးျမန္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment