Friday, 23 September 2016

ပဲေၾကာ္ ( ဒုတိယနည္း)








ဒီမနက္ ေၾကာ္ျဖစ္တဲ့ ပဲေၾကာ္ေလးပါ မြၿပီးရြလြန္းလို႔ ထိေတာင္မထိရဲတဲ့အထိ ျဖစ္ရတဲ့ ပဲေၾကာ္ေလးမို႕ အားလပ္႐က္ေလးမွာ ေၾကာ္ၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

တန္ပူရာမွဳန္႕ မ႐ွိလို႕ မေၾကာ္ျဖစ္ဖူးလို႕ဆိုသူေတြအတြက္ အလြယ္တစ္ကူ ၀ယ္လို႕ရႏိူင္တဲ့ ဆန္မွဳန္႕ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕တို႕႐ွိ႐ံုနဲ႕ ေၾကာ္စားႏိူင္မဲ့ အိမ္လုပ္ အေၾကာ္မွဳန္႕စပ္နည္းေလးရယ္ ေၾကာ္နည္းေလးရယ္ကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆန္မႈန္႔ - 3/4 cup
  2. ေကာက္ညႇင္းမႈန္႔ - 1/4 cup
  3. ဆိုဒါ - 1/2 tsp
  4. ေရ - 300 ml
  5. ဆီ - လိုသေလာက္
  6. ကုလားပဲျခမ္း - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး

ျပင္ဆင္ပံု
  • ကုလားပဲျခမ္းကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ၿပီး ၇ နာရီေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • ပဲမ်ား ေရဝလာခ်ိန္မွာ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူးစာ ရပါမယ္
  • ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဆန္မႈန္႔ ေကာက္ညႇင္းမႈန္႔ ဆိုဒါတို႔ကို သမေအာင္ေမႊေပးၿပီး ေရႏွင့္ ေဖ်ာ္ကာ မုန္႔ႏွစ္ပြလာေအာင္ တစ္နာရီေလာက္ ႀကိဳျပီးေဖာက္ထားပါ
  • မုန္႔ႏွစ္ရတာနဲ႔ ေရဝေနေသာ ပဲျခမ္းကို ထည့္ေမႊပါ
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ေကာ္ဖီပန္းကန္ျပားေလာက္အရြယ္ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
  • အိုးပူလာတာနဲ႔ ဆီကိုအိုးတစ္ဝက္ေလာက္ထိထည့္ပါ 
  • ဆီပူတာနဲ႔ ပဲျခမ္းမုန္႔ႏွစ္ရည္ကို ေယာက္ခ်ဳိဇြန္းႏွင့္ ေမႊၿပီး တစ္ဇြန္းစာ မ႐ွိတစ္႐ွိခပ္ကာ ဆီအိုးထဲ ျဖန္႔ၿပီး ထည့္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ ပဲေၾကာ္ကို ေမႊမေပးဘဲ ဒီအတိုင္းထားပါ 
  • အထက္ေအာက္ လွန္ေပးစရာလဲ မလိုပါ
  • ပဲေၾကာ္က်က္ပါက သူ့အလိုလို အေရာင္ေျပာင္းၿပီး ႂကြတ္ရြလာတာနဲ ႔ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • တစ္ခ်ပ္ဆယ္ၿပီးတိုင္း ဆီနည္းသြားပါက ဆီကိုထပ္ထပ္ၿပီး ျဖည့္ေပးပါ
  • ပဲမုန္႔ႏွစ္ရည္ ကုန္တဲ့အထိ အထက္ပါနည္းအတိုင္း ေၾကာ္ေပးပါက ေကာ္ဖီပန္းကန္ျပားအရြယ္ ႂကြတ္ျပီး႐ြေနေသာ ပဲေၾကာ္ ၇ ခ်ပ္ရပါမယ္
  • ႂကြတ္ႂကြတ္မြမြ ပဲေၾကာ္ေလးရပါက ႏွစ္သက္သလို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment