Friday 30 September 2016

ၾကက္သား အုန္းႏို႕အစိမ့္


ၾကက္သားကို အရသာ တမ်ဳိးေျပာင္းျပီး အုန္းႏို႕နဲ႕ စိမ့္စိမ့္ေလးခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္သား - 500g
  • အုန္းႏို႕ - 100ml
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးေသး ၇လံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ဆီ -ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးကာ အေနေတာ္ တံုးေပးထားကာ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ နယ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • အုန္းႏို႕ကို ျပင္ထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
  • ၾကက္သားအရသာနယ္မ်ား ဆီႂကြတ္ႂကြတ္ ျမည္လာပါက ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
  • ပထမတရည္ ခမ္းလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ အုန္းႏို႕ကိုထည့္ျပီး ခ်က္ေပးပါ
  • အုန္းႏို႕အရည္မခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ အုန္းႏို႕ဆီျပန္လာတာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးကာ အုန္းႏို႕ၾကက္သား အစိမ့္ခ်က္ေလးကို သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment