Sunday, 25 September 2016

သတ္သတ္လြတ္ ထမင္းေပါင္း













ရာသီဥတုေလး ပူလာေတာ့ မီးဖိုထဲ သိပ္မ၀င္ခ်င္တာနဲ႕ တအိုးထဲနဲ႕ ျပီးေစမဲ့ သတ္သတ္လြတ္ ထမင္းေပါင္းေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ အလြယ္ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ခ်က္ျပီးသားထမင္း- ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူးစာ
  • အခက္ေလးမ်ားပိုင္းျဖတ္ထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အလတ္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  • ခပ္ထူထူလွီးထားေသာ ေဂၚဖီ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္း တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  • ပန္းပြင့္ပံုစံလွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာ တ႐ုတ္နံနံ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လုံးေမာက္ေမာက္
  • ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးထားေသာ ပဲသီး - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  • အဖတ္ေလးမ်ားရေအာင္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းသာသာ
  • ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ရန္
  • ေျပာင္းဖူးမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ေရ. - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အႀကီး တစ္လံုးမ႐ွိတ႐ွိတို႕ကို အားလံုးေရာျပီးေဖ်ာ္ထားပါ
  • ေကာ္ရည္မ်ားမ်ားႀကိဳက္ပါက ေရပိုထဲ့ျပီးေဖ်ာ္ေပးပါ
အသီးအ႐ြက္ေၾကာ္နည္းေလး ေျပာပါမယ္
  • အသီးအ႐ြက္အားလံုးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ လွီျပီးေရစစ္ထားပါ
  • အိုးေအာက္ေခ်ထူေသာအိုးကို အပူေပးပါ ပူလာပါကဆီကိုအရင္ထဲ့ပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သြနျ္ဖဴကို ေမႊးလာတဲ့ထိေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴေမႊးလာတာနဲ႕ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို တ႐ုတ္နံနံမွလြဲျပီး အားလံုးထဲ့ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္ရည္ကိုေလာင္းထဲ့ပါ
  • အရသာမွ်တေအာင္ အားလံုးကို ေမႊေပးျပီး အရသာျမည္းပါ ပဲငံျပာရည္ထဲ့ကာ ေမႊေပးပါ
  • အရသာကို လိုသလိုျပင္ေပးျပီး တ႐ုတ္နံနံထဲ့ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ေကာ္ရည္နည္းပါက ေရထပ္ထဲ့ျပီး ေမႊေပးနိုင္ပါတယ္
  • အသီးအ႐ြက္မ်ားႏူးလြန္းရင္ စားလို႕မေကာင္းတဲ့အတြက္ ခ်က္ခ်ိန္ ၃မိနစ္သာသာေလာက္ဘဲ ခ်က္ေပးျပီး မီးပိတ္ပါ
ထမင္းပြဲျပင္ဆင္ပံု
  • ခ်က္ျပီးသားထမင္းကို ပန္းကန္တခ်ပ္မွာ ထဲ့ေပးပါ
  • ခ်က္ျပီးကာစ ပူေနေသာ ေကာ္ရည္အသီးအ႐ြက္တို႕ကို ထမင္းေပၚသို႕ ဇြန္းမွဳတ္ႏွင့္ခပ္ကာ ေလာင္းခ်ေပးျပီး ျပင္ေပးပါ
  • ထမင္းပြဲျပင္ျပီးတာနဲ႕  ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ အစပ္တို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment