Sunday, 4 September 2016

ၾကက္သား ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ေၾကာ္






ထမင္းစားရင္ အငံေလးပါမွ ထမင္းက စားမိန္ေလေတာ့ တေန႕တေန႕ အငံအရသာေလးပါေအာင္ ဘယ္လိုခ်က္ရပါ့မလဲ စဥ္းစားရတာကလဲ အလုပ္တခုလိုပါဘဲ။

ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းမိန္ေစမဲ့ ခရမ္းသီးကို မီးဖုတ္ျပီး ၾကက္သားကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းကာ ေၾကာ္ခ်က္ေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ ထမင္းစားလို႕ မိန္ေစမဲ့ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ခရမ္းသီး - အလံုးႀကီးႀကီး တလံုး
  • ၾကက္ရင္ပံုသား - 250g
  • ပဲငပိ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅မႊာ
  • ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ခရမ္းသီးကို မိုက္ခ႐ိုေ၀့သံုး ဇလံုထဲမွာ ထည့္ျပီး အဖံုးခပ္ဟဟအုပ္၍ မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲထည့္ျပီး ၄မိနစ္ခန္႕ ဖုတ္ေပးပါ
  • မီးေသြးမီးဖို သံုးပါက မီးေသြးမီးေပၚတင္ျပီး အျပင္ခြံ ကြ်မ္းတဲ့အထိ က်က္ေအာင္ ဖုတ္ေပးပါ
  • ဖုတ္ထားေသာ ခရမ္းသီးကို ဇလံုတခုထဲမွာ ေရထည့္ျပီး အခြံခြာထားကာ ခရမ္းသီးမွ ထြက္ေသာ အေစးမ်ား ထြက္ေအာင္ေဆး၍ ေရစစ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ၾကက္ရင္ပံုသားကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ
  • ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  • ဆီပူပါက ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းတို႕ထည့္ကာ မိနစ္ဝက္ခန္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သား ပဲငပိ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ နွင့္ ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕တို႕ကိုထည့္ၿပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားမ်ားကို အသားအတံုးအခဲႀကီး မျဖစ္ေစရန္ ဖိျပီးေခ်ေပးျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သား အသားမ်ား က်က္လာတာနဲ႕  ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ကိုထည့္ျပီး တမိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးျပီး အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ၾကက္သား ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
အစပ္စားပါက င႐ုတ္သီးစိမ္း ထည့္ေၾကာ္ေပးျပီး အရံဟင္း ျဖစ္တဲ့အတြက္ မိသားစုနည္းပါက ခ်င့္ခ်ိန္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ



No comments:

Post a Comment