Saturday, 17 September 2016

ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊး ကြၽဲေကာသီးသုပ္ေလး






ကြ်ဲေကာသီးသုပ္ သုပ္စားေလတိုင္း အရင္ဆံုး လြမ္းမိတာက အေဖနဲ႕အေမရယ္ပါ မိသားစုေတြ ေက်ာင္းပိတ္ရက္ ျခံထဲသြားေလတိုင္း ကြ်ဲေကာသီး ေပၚခ်ိန္ဆို မမုန္းတမ္း သုပ္စားျဖစ္ၾကတဲ့ အသုပ္တမ်ဳိးပါ အခ်ဥ္သီးက သုပ္စားရင္ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္ အခ်ဳိသီးဆိုရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလး ျဖစ္ေအာင္ သံပုရာရည္ေလးကဲျပီး သုပ္စားၾကပါတယ္။

အခုထိ သစ္ပင္မ်ဳိးစံု႐ွိေနတဲ့ အေဖတို႕ရဲ႕ ျခံႀကီးကိုလဲ လြမ္းမိပါရဲ႕ အေမသုပ္ေကြ်းတတ္တဲ့ ကြ်ဲေကာသီးသုပ္ ခ်ဥငံစပ္ေမႊးေလးကိုလဲ စားခ်င္မိပါေသးတယ္ သို႕ပါေသာ္လဲ အရာရာက လြမ္းေမာစရာေလးေတြ ျဖစ္ေစခဲ့ပါျပီ  လြမ္းစရာေကာင္းတဲ့ အေမ့လက္ရာ ကြ်ဲေကာသီးသုပ္ သုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ကြ်ဲေကာသီး - အေနေတာ္ တလံုး
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ေ႐ွာက္႐ြက္-  ၃႐ြက္ခန္႕
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိုင္သေလာက္
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ကြ်ဲေကာသီးကို အခြံခြာျပီး အသားႏႊင္ကာ ေလလံုေအာင္ထုတ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ အေအးခံထားပါ
  • ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ျပီး အေအးမခံဘဲ ခ်က္ျခင္းသုပ္မည္ဆိုပါက ခါးတတ္တဲ့အတြက္  အရသာနယ္ကာနီးမွ ကြ်ဲေကာသီးကို အသားႏႊင္ျပီး ထည့္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ေ႐ွာက္႐ြက္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ငံျပာရည္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ သံပုရာရည္ ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ ေ႐ွာက္႐ြက္တို႕ကို အရင္ဆံုး သမသြားေအာင္ ဇြန္းႏွင့္ေမႊေပးပါ
  • အားလံုးသမသြားေတာ့မွ အေအးခံထားေသာ ကြ်ဲေကာသီးကိုထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  • ခပ္ဖြဖြ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္း လိုသလိုျပင္ကာ ေန႕လည္ေန႕ခင္း သူငယ္ခ်င္းမ်ားႏွင့္အတူ ၀ိုင္းဖြဲ႕ျပီး စားႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment