Saturday, 3 September 2016

မံုလာဥနီသုပ္ ေမႊးေမႊးေလး






တေန႕တေန႕ ဟင္းခ်က္ရတာ စဥ္းစားမိေလတိုင္း ခ်ာခ်ာလည္ေအာင္ မူးေနာက္ခဲ့ရတဲ့ အခ်ိန္ေတြအတြက္ ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားေလးကင္ျပီး အသီးအ႐ြက္ေယာင္ေယာင္ မံုလာဥနီသုပ္ေလး သုပ္ျဖစ္လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ သုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • မံုလာဥနီ - ဥႀကီးႀကီး ၂ဥ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တလံုး
  • ႏွမ္းေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ဆား - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံုတပံု
  • သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္သာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေသးေသးမ်ွင္မ်ွင္ေလးေတြရေအာင္ ျခစ္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ႏွမ္းကို မီးေအးေအးႏွင့္ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတဲ့အထိ ေလွာ္ေပးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ အသီးအ႐ြက္သုပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment