Tuesday, 13 September 2016

အိမ္လုပ္ နံျပား











ဒီေန႕ေတာ့ အိမ္လုပ္ နံျပားလုပ္ျဖစ္လို႕ ပဲကုလားဟင္းရည္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးခ်က္ကာ စားဖို႕ျပင္ဆင္ေပးပါတယ္ ဟင္းရည္ ပူပူေလးနဲ႕ဆမ္းျပီး စားရတဲ့အရသာက ရန္ကုန္က နယူးေဒလီစားေတာ္ဆက္ကို ေရာက္သြားသလိုပါဘဲ အခ်ိန္ရျပီး အားတဲ့ရက္ေလးမွာ ေပါ့ေပါ့ပါးပါးေလးဘဲ လုပ္ရတာမို႕လို႕ လုပ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဂ်ဳံမွဳန္႕ - 3cups
  • ေရ  - 1cup
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • သၾကား  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • Yeast လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ ဆီမွလြဲျပီး ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးကို ထည့္နယ္ပါ
  • ဒိုးသားရေအာင္ လက္အားသန္သန္နဲ႕ ၁၅မိနစ္ခန္႕ နယ္ေပးပါ
  • မုန္႕သားနယ္ေနစဥ္ လက္ဖေနာင့္ႏွင့္ ဖိဖိနယ္ေပးရသလို လက္သီးဆုတ္နဲ႕လဲ ထိုးထိုးေပးပါ
  • လက္မွာ ဂ်ဳံမ်ားမကပ္ေတာ့တဲ့အထိ နယ္ေပးျပီး ဒိုးသားရတာနဲ႕ ဒိုးသားထည့္ထားေသာ ဇလံုကို အေပၚမွ အဖံုးတခုဖံုးကာ တနာရီခန္႕ အုပ္ထားေပးပါ
  • တနာရီျပည့္တာနဲ႕ စားပြဲေပၚမွာ ဂ်ဳံမွဳန္႕အနည္းငယ္ျဖဴးကာ လက္ကိုဆီသုတ္ျပီး  ဒိုးသားကို အေနေတာ္ေလးေတြ ၈ခုရေအာင္ ခြဲေပးပါ 
  • ျပီးတာနဲ႕ တခုစီယူျပီး ဂ်ဳံမွဳန္႕ျဖဴးကာ ဒလိမ့္တံုးႏွင့္ ခပ္ျပားျပားေလး ရေအာင္ လွိမ့္ေပးပါ
  • မုန္႕ကို ဆက္တိုက္ အိုးပူတိုက္လို႕ရေအာင္ ဒိုးသားကုန္ေအာင္ လွိမ့္ေပးျပီးမွ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
  • ဒယ္အိုးပူလာျပီးတာနဲ႕ မီးကို အနည္းငယ္ ေလ်ွာ့လိုက္ပါ ျပီးမွ ျပားထားေသာ မုန္႕သားကို တခုျခင္းထည့္ေပးပါ
  • မုန္႕သားထည့္ျပီးတာနဲ႕ ေအာက္ဖက္မွ အပူ႐ွိန္ေၾကာင့္ မုန္႕သားပြတက္လာျပီး က်က္ပါက တဖက္ကို လွန္ေပးပါ
  • တဖက္လွန္ေပးထားေသာ ေအာက္ဖက္မွာ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ နည္းနည္းသန္းလာတာနဲ႕ အိုးေပၚမွ ဖယ္ေပးပါ
  • အထက္ပါ နည္းအတိုင္း မုန္႕သားကုန္ေအာင္ အိုးပူတိုက္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အဆင္သင့္ ခ်က္ထားေသာ ပဲကုလားဟင္းႏွင့္ ဆမ္းျပီးစားႏိူင္သလို ႏြားႏို႕ပူပူေလးႏွင့္လဲ စိမ္ျပီးစားႏိူင္ကာ  ႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ျပီး စားႏိူင္ပါျပီ။
  • ျမန္မာျပည္မွာလို စဥ့္အိုးႀကီးကို အပူေပးျပီး ဖုတ္ထားေသာ နံျပားအရသာအတိုင္း ရပါတယ္။

No comments:

Post a Comment