Wednesday, 14 September 2016

အိမ္လုပ္ ပလာတာ စိမ့္စိမ့္ေလး




















ပလာတာလုပ္နည္းေလး တင္ဖူးပါတယ္ အဲဒီတုန္းကေတာ့ ၾကက္ဥ ပလာတာလုပ္နည္းေလး တင္လိုက္တာပါ ဒီေန႕ကေတာ့ မုန္႕သားစပ္နည္းတူျပီး မုန္႕ဒိုးသားကို လွိမ့္နည္းေလး နည္းနည္းျပင္ျပီး သၾကား ပဲျပဳပ္ဆီဆမ္း ၾကက္သားဟင္း ပဲဟင္းရည္နဲ႕ဆမ္းျပီး စားလို႕ရတဲ့ ပလာတာလုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဂ်ဳံမွဳန္႕ - 3cups
  • ေရ  - 1cup
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း (မုန္႕သားစပ္ရန္)
  • ဆီ - လိုသေလာက္ (မုန္႕သားႏွပ္ရန္ႏွင့္ေၾကာ္ရန္ )
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဇလံုတလံုးထဲကို ဇကာစိတ္စိတ္ ခံေပးျပီး ဂ်ဳံမွဳန္႕ကို ေလာင္းထည့္ကာ ဇကာခ်ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ဂ်ဳံမွဳန္႕ကို အလယ္မွာ အခ်ဳိင့္ေလးလုပ္ကာ ေရနည္းနည္းျခင္းထည့္ျပီး ဆားႏွင့္ဆီကို ထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ဂ်ဳံသားေျပာ့ေပ်ာင္းလာေအာင္ နယ္ေပးပါ ေရကို တခါထဲ မထည့္ဘဲ နည္းနည္းျခင္း ထည့္နယ္ေပးပါ
  • ဂ်ဳံသား ေပ်ာ့လာတာနဲ႕ ဇလံုထဲမွာဘဲ ဂ်ဳံသားကို လက္သီးဆုတ္ လက္ဖေနာင့္ႏွင့္ ၅မိနစ္ခန္႕ ဖိဖိနယ္ေပးပါ
  • ဂ်ဳံ ဒိုးသားရတာနဲ႕ ဇလံုထဲမွာ အ၀တ္ေရစိုကို ေရညွစ္ေပးျပီး မိနစ္၃၀ေလာက္ အုပ္ေပးထားပါ
  • မိနစ္၃၀ျပည့္တာနဲ႕ ဒိုးသားကို ပံုပါအတိုင္း ႐ွည္ေျမာင္းေျမာင္းေလးရေအာင္ လွိမ့္ေပးပါ
  • ထိုမုန္႕သားကို အ႐ြယ္တူ အေနအထားေလးေတြ ၈ပိုင္းရေအာင္ ျဖတ္ေပးပါ
  • မ်က္ႏွာျပင္ညီေသာ စားပြဲေပၚမွာ ဂ်ဳံမွဳန္႕အနည္းငယ္ ျဖဴးေပးျပီး ဒိုးသားတခုကို တင္ေပးပါ
  • ဒိုးသားကို မုန္႕လုပ္သည့္ ဒလိမ့္တုံုးႏွင့္ ျပားႏိုင္သေလာက္ ျပားေအာင္ လွိမ့္ေပးပါ
  • မုန္႕သားျပားလာတာနဲ႕ မုန္႕ျပားတခုလံုးကို ဆီ႐ႊဲေနေအာင္ သုပ္ေပးပါ
  • ဆီသုပ္ျပီးတာနဲ႕ အလယ္ဗဟိုခ်က္ေလာက္မွ ေအာက္အနားထိ ပံုျပပါအတိုင္း ဓါးႏွင့္လွီးခ်ေပးပါ
  • လွီးထားသည့္ေနရာမွ အတြင္းဘက္သို႕ လိပ္ျပီးယူသြားပါ
  • လိပ္ျပီးတာနဲ႕ ပံုျပပါအတိုင္း ထိပ္ဖက္အခြ်န္ကို လက္မႏွင့္ အတြင္းဘက္ကို အသာဖိခ်ေပးပါ
  • ဤသို႕လုပ္ေပးျခင္းေၾကာင့္ ပလာတာ အထပ္ေလးမ်ား ရလာမွာ ျဖစ္ပါတယ္
  • မုန္႕ဒိုးသားမ်ား အားလံုးကို အထက္ပါ နည္းအတိုင္း လုပ္ေပးပါ
  • ဆီ လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္ကန္လံုး ၂လံုးစာေလာက္ကို ဇလံုခပ္ေသးေသးေလးထဲမွာ ထည့္ထားပါ
  • မုန္႕သားအားလံုး ျပီးတာနဲ႕ မုန္႕တလံုးျခင္းဆီကို ဆီထည့္ထားေသာ ဇလံုပန္းကန္ထဲမွာ ထည့္ေပးျပီ ဆီစိုေကာင္လုပ္ကာ ျပန္ျပီးဆယ္ေပးပါ
  • အားလံုးဆီစြတ္ျပီးတာနဲ႕ ဒိုးသားမ်ားကို ညီညီညာဘာ စီေပးကာ အ၀တ္ကို ေရစြတ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ညွစ္ကာ ဒိုးသားမ်ားအေပၚမွာ မိနစ္၂၀ေလာက္ လံုေအာင္ အုပ္ေပးထားပါ
ပလာတာလုပ္ရန္
  • ပလာတာလုပ္ရန္ ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို မီးေငြ႕ေငြ႕နဲ႕ အပူေပးထားပါ
  • မုန္႕ဒိုးသားမ်ား ဆီစြတ္ေပးျပီး ပိုေသာဆီကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
  • ဆီစြတ္ျပီး ႏွပ္ထားေသာ ဒိုးသားကို စားပြဲေပၚတင္ျပီး ဒလိမ့္တုံုးႏွင့္ ပံုမွာျပထားသည့္အတိုင္း ခပ္ျပားျပား အေနအထား ရသည္အထိ လွိမ့္ေပးကာ ၾကက္ဥပလာတာလုပ္သလို အရမ္းျပားစရာ မလိုပါ 
  • မီးအပူေပးထားေသာ ဒယ္အိုးကို ဆီထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေလာက္ထည့္ကာ မီးအ႐ွိန္ကို အလယ္ေလာက္အထိ ထပ္ျပီးျမွင့္ေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ဒလိမ့္တုံးႏွင္႕ လွိမ့္ထားေသာ မုန္႕သားကို ဒယ္အိုးထဲ ထည့္ေပးပါ
  • မီးအားအရမ္း မျပင္းေအာင္ သတိထားပါ
  • မုန္႕သားမ်ား ပြတက္လာတာနဲ႕ တဖက္ကို လွန္ေပးပါ
  • ေအာက္ဖက္အျခမ္းႏွင့္ လွန္ေပးထားေသာအျခမ္း က်က္လာလ်ွင္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးထားပါ
  • မုန္႕သားအားလံုး ထိုနည္းအတိုင္း ေၾကာ္ေပးျပီးပါက ပလာတာ စိမ့္စိမ့္ေလး ရပါျပီ။
  • အထက္ပါ နည္းအတိုင္း သၾကားပလာတာ ပဲပလာတာ ပဲရည္ဆမ္းပလာတာ မ်ဳိးစံုေအာင္ လုပ္စားႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment