Friday, 2 September 2016

ခ်ဥ္ငံစပ္ သရက္သီး ဆားရည္စိမ္သုပ္








မႏွစ္က သရက္သီးေပၚခ်ိန္ သရက္သီးေလးေတြကို ဆားရည္စိမ္ထားျပီး ဒီႏွစ္သရက္သီးစိမ္း ျပန္ေပၚခ်ိန္အထိ မကုန္ေသးေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္စားခ်င္စိတ္က ေပၚလာခဲ့ျပန္တယ္။

သရက္သီးကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး လိုအပ္တဲ့ အရသာေတြျပင္ကာ ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္ သုပ္ျဖစ္သြားလို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ သရက္သီးဆားရည္စိမ္ သုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လုံး
  • ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း (သို႕မဟုတ္ )အခ်ဳိမွဳန္႕
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ပဲအက်က္မႈန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ တဇြန္း
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မႈန္႔ - အစပ္စားႏိူင္သေလာက္
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လုံး
  • ေဂၚဖီ - လွီးျပီးသား တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တလံုးစာ
  • ဆီ - ဟင္းထည့္ပန္းကန္ အေသးတလံုးစာ (ဆီခ်က္ခ်က္ရန္)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၁၀မႊာခန္႕ (ဆီခ်က္ခ်က္ရန္)
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု (ဆီခ်က္ခ်က္ရန္)
ဆီခ်က္ခ်က္ရန္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး အကြင္းလိုက္ လွီးထားပါ
  • ဒယ္အိုးထဲ ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအနည္းငယ္ေလ်ွာ့ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား ထည့္ေပးပါ
  • အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႕ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ေၾကာ္ႏွင့္ ခ်က္ထားေသာဆီေအးသြားမွ ၂ခုျပန္ေရာေပးထားပါ
  • ဆီခ်က္ကို လိုသေလာက္ဘဲသံုးျပီး က်န္ပိုေနေသာ ဆီခ်က္မ်ားကို သိမ္းထားျပီး ေနာက္ထပ္ အသုပ္သုပ္လ်ွင္ ယူသံုးနိူင္ပါတယ္။
ျပင္ဆင္ပံု
  • သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ျပီးသားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆးေပးထားပါ
  • ေဂၚဖီကို ခပ္ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆးထားပါ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ သရက္သီး ၾကက္သြန္နီ ေဂၚဖီ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ ပဲမွဳန္႕ ၾကက္သားမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္တို႕ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • အငံအရသာအတြက္ ဆားရည္စိမ္ႏွင့္ ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕တို႕မွာ ပါျပီးသား ျဖစ္တဲ့အတြက္ ထပ္ထည့္ရန္မလိုပါ
  • ခပ္ဖြဖြ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားေသာ သရက္သီးဆားရည္စိမ္ အသုပ္ကို အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။


No comments:

Post a Comment