Sunday 11 September 2016

သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ ငါးငပိခ်က္







ထမင္းစားလို႕မိန္ဖို႕အေရး စဥ္းစားမိတိုင္း ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးဘဲ အာ႐ံုထဲ ေပၚလာေလေတာ့ သရက္သီးဆားရည္စိမ္ ပုလင္းေလးဖြင့္လို႕ ငါးစင္းေကာေလးစင္းကာ ငါးပိခ်က္ စပ္စပ္ေလး ခ်က္မိေလေတာ့ မာမာခ်က္တဲ႔ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဘာဆာငါး - 200 g
  2. သရက္သီးဆားရည္စိမ္ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
  3. ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
  5. င႐ုတ္သီး လံုးၾကမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  8. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  10. ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး တစ္ဇြန္း 

ျပင္ဆင္ပံု
  • အသားလႊာထားေသာ ဘာဆာငါးကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းေပးထားပါ။
  • သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ကို ခပ္ေသးေသး မ်ွင္မ်ွင္ေလးေတြရေအာင္ လွီးေပးထားပါ။
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ရေေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ။
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကို ခပ္ေသးေသး လွီးေပးထားပါ။
  • င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ဆီ ငံျပာရည္ႏွင္႔ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ
ငါးပိခ်က္ခ်က္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
  • ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ေပးပါ။
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
  • ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
  • င႐ုတ္သီးနံ႕သင္းလာတာနဲ႕ စင္းထားေသာငါးကို ထည့္ေမႊေပးပါ။
  • ငါးထည့္ျပီးတာနဲ႕ ငါးမ်ားကို လံုးခဲမသြားေစရန္အတြက္ ဖိေခ်ျပီး ေက်ေအာင္ ေမႊေပးပါ။
  • ငါးအသားမ်ား ေက်လာျပီး မာလာတာနဲ႕ဆား ငံျပာရည္ႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊေပးပါ။
  • ျပီးတာနဲ႕ လွီးထားေသာ သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ကို ထည့္ေမႊေပးျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီး အရသာ ျမည္းေပးပါ။
  • အရသာ ျမည္းျပီးတာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ေမႊေပးျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊး သရက္သီးဆားရည္စိမ္ ငါးပိခ်က္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment