Sunday, 11 September 2016

သရက္သီးဆားရည္စိမ္ ငါးငပိခ်က္







ထမင္းစားလို႕မိန္ဖို႕အေရး စဥ္းစားမိတိုင္း ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးဘဲ အာ႐ံုထဲ ေပၚလာေလေတာ့ သရက္သီးဆားရည္စိမ္ ပုလင္းေလးဖြင့္လို႕ ငါးစဥ္းေကာေလးစဥ္းကာ ငါးပိခ်က္ စပ္စပ္ေလး ခ်က္မိေလေတာ့ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဘာဆာငါး - 200g
  • သရက္သီးဆားရည္စိမ္ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
  • င႐ုတ္သီး လံုးၾကမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း 
ျပင္ဆင္ပံု
  • အသားလႊာထားေသာ ဘာဆာငါးကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စဥ္းေပးထားပါ
  • သရက္သီးဆားရည္စိမ္ကို ခပ္ေသးေသး မ်ွင္မ်ွင္ေလးေတြရေအာင္ လွီးေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကို ခပ္ေသးေသး လွီးေပးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ဆီ ငံျပာရည္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ
ငါးပိခ်က္ခ်က္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
  • ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းေအာင္ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕သင္းလာတာနဲ႕ စဥ္းထားေသာငါးကို ထည့္ေမႊပါ
  • ငါးထည့္ျပီးတာနဲ႕ ငါးမ်ားကို ဖိေခ်ျပီး ေက်ေအာင္ေမႊေပးပါ
  • ငါးအသားမ်ား ေက်လာျပီး မာလာတာနဲ႕ဆား ငံျပာရည္ႏွင့္အခ်ဳိမွဳန္႕ကိုထည့္ေမႊပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ လွီးထားေသာ သရက္သီးဆားရည္ကို ထည့္ေမႊေပးျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးျပီး အရသာျမည္းေပးပါ
  • အရသာျမည္းျပီးတာနဲ႕ မီးပိတ္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ေမႊေပးျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊး သရက္သီးဆားရည္စိမ္ ငါးပိခ်က္ေလးကို စားရန္ျပင္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment