Thursday, 15 September 2016

အမဲသားလံုးေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး







ဒီေန႕ေတာ့ အိမ္အလုပ္ နည္းနည္းမ်ားေလေတာ့ လြယ္ကူျမန္ဆန္ အမဲသားလံုးေၾကာ္ေလးဘဲ ေၾကာ္လိုက္ပါေတာ့တယ္ ေမႊးျပီးစားလို႕ေကာင္းေစျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ့ အမဲသားလံုး ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • Beef mince - 500g
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ခ်င္း ေထာင္းျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ၾကက္သြန္နီ လွီးျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္မိတ္ လွီးျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • soy sauce - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ဗီနီကာ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  • beef mince ကို ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေပးပါ
  • က်န္လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ

ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု

  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ ဆီမွလြဲျပီး ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးကို ထည့္ေပးပါ
  • ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ထည့္ျပီးတာနဲ႕ အရသာကို ႏွံ႕ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အသားမ်ားကို အေနေတာ္ လံုးေပးထားပါ
  • ဆီကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ အသားလံုးမ်ားကို တလံုးျခင္း ထည့္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • အမဲသားလံုးေၾကာ္တို႕ရဲ႕ ထံုးစံအတိုင္း မီးအခ်ိန္အဆ မ်ားသြားတဲ့အခါ အေရာင္မည္းမည္းႀကီး ျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္ မီးအပူ႐ွိန္ကို ခ်ိန္ဆျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ထားေသာ အမဲသားလံုးမ်ား ေ႐ႊအိုေရာင္ သန္းလာျပီး က်က္ျပီဆိုပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ကာ ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။


No comments:

Post a Comment