Thursday, 15 September 2016

အမဲသားလံုးေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး






ဒီေန႕ေတာ့ အိမ္အလုပ္က နည္းနည္းမ်ားေလေတာ့ လြယ္ကူျမန္ဆန္ အမဲသားလံုးေၾကာ္ေလးဘဲ ေၾကာ္လိုက္ပါေတာ့တယ္ အရသာက ေမႊးျပီးစားလို႕ေကာင္းေစျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ့ အမဲသားလံုး ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. Beef mince - 500 g
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  3. ခ်င္း ေထာင္းျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  4. ၾကက္သြန္နီ လွီးျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း
  5. ၾကက္သြန္မိတ္ လွီးျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  7. ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. soy sauce - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  9. ဗီနီကာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  11. ဆီ - လိုသေလာက္

ျပင္ဆင္ပံု
  • beef mince ကို ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေပးပါ
  • က်န္လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ

ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု

  • ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဆီမွလြဲျပီး ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို ထည့္ေပးပါ
  • ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ထည့္ျပီးတာနဲ႕ အရသာကို သမေအာင္ နယ္ေပးကာ အလံုးေလးေတြ လံုးထားပါ
  • အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အသားမ်ားကို အေနေတာ္ လံုးေပးထားပါ
  • ဆီကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ အသားလံုးမ်ားကို တစ္လံုးျခင္း ထည့္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • အမဲသားလံုးေၾကာ္တို႕ရဲ႕ ထံုးစံအတိုင္း မီးအခ်ိန္အဆ မ်ားသြားတဲ့အခါ အေရာင္မည္းမည္းႀကီး ျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္ 
  • ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မီးအပူ႐ွိန္ကို ခ်ိန္ဆျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ထားေသာ အမဲသားလံုးမ်ား ေ႐ႊအိုေရာင္ သန္းလာျပီး က်က္ျပီဆိုပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ကာ ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment