Saturday, 10 September 2016

ဆိတ္သားအစပ္မဆလာ အိုးပူတိုက္





ဆိတ္သားမဆလာအစပ္ အိုးပူတိုက္ ေမႊးေမႊးေလး လုပ္ျဖစ္လို႕ အိုးပူတိုက္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဆိတ္သား - 300g
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅မႊာ
  • ခ်င္း - တျပား
  • င႐ုတ္သီးလံုးၾကမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္
  • ဗီနီကာ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆိတ္သားကို ဗီနီကာရည္ အနည္းငယ္ႏွင့္ နယ္ၿပီးေဆးေပးပါ
  • ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလဲ အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ
  • ေရေဆးျပီးေသာ ဆိတ္သားကို ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးျပီး ခ်င္းေထာင္း ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း င႐ုတ္သီးလံုးၾကမ္းခြဲ ဆား ခေနာၾကက္သားမႈန္႔ မဆလာ ဆား  နႏြင္းမႈန္႕တို႔ျဖင့္ အရသာနယ္ေပးပါ
  • အရသာနယ္ထားေသာ အသားမ်ားကို ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ၃နာရီေလာက္ ႏွပ္ေပးထားပါ
အသားကင္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတလုံးကို ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာလွ်င္ မီးကိုအနည္းငယ္ေလ်ွာ့ေပးကာ အရသာနယ္ထားေသာ အသားမ်ားကို ထည့္ျပီး အိုးပူတိုက္ေပးပါ
  • တဖက္က်က္လ်ွင္ တဖက္ကို လွန္ေပးျပီး အိုးပူတိုက္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္စလံုးက်က္ပါက အိုးပူတိုက္ထားေသာ ဆိတ္သားေမႊးေမႊးေလးကို ဒီအတိုင္းစားႏိူင္သလို သံပုရာရည္ ညွစ္၍လည္း သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment