Monday, 5 September 2016

ေမႊးရနံ႕သင္းပ်ံ႕ေနတဲ့ ငါးျပဳပ္




ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းနဲ႕စားတာထက္ ဒီအတိုင္း ေသာက္လို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့ ငါးျပဳပ္ေလး ျပဳပ္ျဖစ္ျပီး အသားလႊာထားတဲ့ ဘာဆာငါးကို အရည္ေသာက္တစ္မယ္ ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ငါးအသားလႊာ -  1 kg
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ  - ငါးမႊာ
  • ခ်င္း - တစ္လက္မခန္႔
  • ေတာေရွာက္ခါးရြက္ - ႏွစ္ရြက္
  • စပါးလင္ - တစ္ပင္
  • ေရ - တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ တစ္လံုးခြဲ
  • သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ငါးငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • နံနံပင္ - အနည္းငယ္
  • ငရုတ္သီးေတာင့္နီ - တစ္ေတာင့္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ငါးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ ပိုင္းေပးပါ
  • စပါးလင္ ေတာေ႐ွာက္ခါး႐ြက္ နံနံပင္ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ကို ေရေဆးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို သင့္သလို လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • ေရကိုဆူေအာင္ တည္ေပးပါ ေရဆူလာလွ်င္ ခ်င္း စပါးလင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ေတာေရွာက္ခါးရြက္တို႕ကို ထည့္ၿပီး အနံ႕ေမႊးလာေအာင္ တည္ေပးပါ
  • အေမႊးနံ႕သင္းလာတာနဲ႕ ငါးအသားလႊာမ်ား ထည့္ေပးျပီး ငံၿပာရည္ အခ်ဳိမွဳန္႕ သံပုရာရည္တို႕ ထည့္ေပးကာ ဟင္းရည္ကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ငါးအသားမ်ား ႏူးအိသြားပါက ဟင္းရည္ကို အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • အဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပာင္းရည္ေသာက္ရန္ ငရုတ္သီးေတာင့္နီ နံနံပင္ သံပုရာသီးတို႕ထည့္ကာ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment