Monday, 5 September 2016

ေမႊးရနံ႕သင္းပ်ံ႕ေနတဲ့ ငါးျပဳပ္




ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းနဲ႕စားတာထက္ ဒီအတိုင္း ေသာက္လို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့ ငါးျပဳပ္ေလး ျပဳပ္ျဖစ္ျပီး အသားလႊာထားတဲ့ ဘာဆာငါးကို အရည္ေသာက္တမယ္ ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ငါးအသားလႊာ - 400g
  • ခ်င္း - ၁ လက္မခန္႕ 
  • ၾကက္သြန္ၿဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ 
  • ေတာေရွာက္ခါးရြက္ - ၂ ရြက္
  • စပါးလင္ - တပင္
  • ေရ - တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ တလံုးခြဲ
  • သံပုရာရည္ - ၂ ဇြန္း
  • ငါးငံၿပာရည္ - ဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - ဇြန္း၀က္
  • နံနံပင္ - အနည္းငယ္
  • ငရုတ္သီးေတာင့္နီ - တေတာင့္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္


ျပင္ဆင္ပံု

  • ငါးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ ပိုင္းေပးပါ
  • စပါးလင္ ေတာေ႐ွာက္ခါး႐ြက္ နံနံပင္ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ကို ေရေဆးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို သင့္သလို လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • ေရကို ဆူေအာင္တည္ေပးပါ ေရဆူလာလွ်င္ ခ်င္း စပါးလင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ေတာေရွာက္ခါးရြက္တို႕ကို ထည့္ၿပီး အနံ႕ေမႊးလာေအာင္ တည္ေပးပါ
  • အေမႊးနံ႕သင္းလာတာနဲ႕ ငါးအသားလႊာမ်ား ထည့္ေပးျပီး ငံၿပာရည္ အခ်ဳိမွဳန္႕ သံပုရာရည္တို႕ ထည့္ေပးကာ ဟင္းရည္ကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ငါးအသားမ်ား ႏူးအိသြားပါက ဟင္းရည္ကို အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးပါ
  • အဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ပာင္းရည္ေသာက္ရန္ ငရုတ္သီးေတာင့္နီ နံနံပင္ သံပုရာသီးတို႕ထည့္ကာ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment