Wednesday, 21 September 2016

ပဲပလာတာ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး










ဒီလင့္ေလးက ပလာတာလုပ္နည္း လင့္ပါ http://mmlazp.blogspot.com.au/2016/09/blog-post_14.html ပလာတာ လုပ္နည္းေလးက တင္ျပီးသားျဖစ္လို႕ ဒီေန႕ေတာ့ ပဲပလာတာ လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္တယ္ ပဲအရသာ စပ္နည္းေလးကေတာ့ တေယာက္နဲ႕တေယာက္ တူခ်င္မွ တူၾကပါလိမ့္မယ္ အရသာကို ကိုယ္ႏွစ္သက္သလို စပ္ႏိူင္ပါတယ္။

ပလာတာ လုပ္နည္းကို

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အဆင္သင့္ လုပ္ထားေသာ ပလာတာ - ၅ခ်ပ္
  • ပဲျပဳပ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တလံုးစာ
  • ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္အဖက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းစာ
  • ဆီခ်က္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း (သို႕မဟုတ္) ေရေႏြးအျဖဴ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ပလာတာေၾကာ္ရန္ လိုသေလာက္
ပဲအရသာစပ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
  • အရင္ဆံုး ပဲျပဳပ္ကို ေက်သြားေအာင္ ေခ်ေပးပါ
  • ပဲမ်ား ေက်သြားတာနဲ႕ ဆား သၾကား ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ဖတ္ ဆီခ်က္ဆီတို႕ ေရာေမႊေပးပါ
  • ဆိုင္ေတြမွာ ပဲအရသာ စပ္ရင္ေတာ့ ပဲမ်ားမ်ားရျပီး ပဲပြားေအာင္ ဆီခ်က္ဆီအစား ေရေႏြးအျဖဴေလးထည့္ျပီး ပဲကိုေက်သြားေအာင္ ေခ်ေပးပါတယ္
ပလာတာေၾကာ္ရန္
  • ဒယ္အိုးအျပားကို ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းစာေလာက္ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္ေလာက္အထိ ေလ်ွာ့ေပးျပီး ခပ္ျပားျပား လွိမ့္ထားေသာ ပလာတာကို ဒယ္အိုးထဲမွာ ျဖန္႕ျပီးထည့္ေပးပါ
  • ပလာတာရဲ႕ အလယ္တည့္တည့္မွာ အရသာနယ္ထားေသာ ပဲမ်ားကို ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းစာေလာက္ ပံုေပးပါ
  • ပလာတာရဲ႕ ေဘးႏွစ္ဖက္ကို ပံုထားေသာ ပဲမ်ားအား အုပ္မိေအာင္ အုပ္ေပးပါ
  • ေအာက္ဖက္မွ က်က္လာတာနဲ႕ တဖက္ကို လွန္ေပးျပီး အျပင္ခြံ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး ရေအာင္ ႏွစ္ဖက္လံုးကို  ေၾကာ္ေပးပါ
  • အျပင္ခြံ ၂ဖက္လံုးႂကြတ္ျပီး ေမႊးလာတာနဲ႕ အိုးထဲမွဆယ္ျပီး ေနာက္ထပ္က်န္ေနေသာ ပလာတာမ်ားကို ဆက္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ။
  • ေမႊးျပီးႂကြတ္ေနတဲ့ ပဲပလာတာ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးမ်ား ရပါက မိမိႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္လို႕ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment